Wednesday, October 8, 2008

~ Kisah Raya





Raya Pertama
Bangun pagi kemas2 umah dulu...sbb tahun ni kt umah x ramai orang kan...
so sunyi sajok...Qaisz lak pepagi dah bangun...pestu meragam jerk...
so nk tangkap gambar sekeluarga pon x dapat..sedih jekk...huwaaa..
Dah siap2 sumer nk salam hubby kan..lom cakap pape mata dah bertakung...
sebenarnye nk ler cakap panjang2 kan..tapi cuma sempat cakap beberapa ketul jerk..dah x tahan...menangis ler apa lagi..nmpk sangat banyak dosa...hahaha...
Pestu panggil mak ngan abah..salam ngan derang lak...gilir2 ngan hubby..sbb Qaisz kat buaian kan..huhuhu...
Dah makan sumer dalam kul 10.00am gerak umah mak mertua...skali nk tgk ayah (fil)..sbb ayah tercedera di malam raya...Ayah jatuh tergelincir then tangan dia terkene besi ke apa ntah..terus terbelah tapak tangan nye...tapi ayah gagah kan diri drive sensorang ke spital...Mak plak terus tepon huby suruh hantar pergi spital...
Ayah kene jahit...tp yang x best nye dah seminggu kene jahit..ayah demam2..tangan bengkak..
Pergi klinik panel, doktor terpaksa bukak jahitan..Rupe2nye masa kt spital tu derang cuci x bersih..Doktor jumpa batu, pasir ngan tanah kt dalam luka tuh..habis berlobang tangan ayah..sbb daging tu dah kene kuman sumer kan dah busok...Agak2 ler kan..tau le esok nk raya..buat ler keje elok2...malas nk g tau korang spital mana...Aku dok klang...spital ni spital gomen..so pk sendirilah ye spital mana....
Sambung balik citer psl raya..hehee..lepas makan kt umah mak mertua (makan lagi) bersalam2 ngan derang..part ni mmg x bleh tahan...aku cepat nangis klu bab2 cm ni...nak2 salam ngan mertua...terus menangis...almaklum ler menantu hantu kan..hahaha..byk dosa...huhu...
Pestu beraya umah makcik lak..sbb nenek kt sana kan..lepas tu terus balik..x der xtvt pon...
tggu kakak aku smpi...tp raya pertama mmg x jalan mana pon..hehe

Raya Kedua
Bangun pepagi...siap2 sume...lepas sarapan terus beraya umah jiran2..jiran2 aku sumer sedara mara ye...x kan x pergi plak kan..huhu...yang best nye raya kedua pakcik aku mesti buat open house tuk sedara mara..dia dah g tau..nk beraya umah dia sumer kene dtg raya kedua..senang kan...hehehe...
Lepas kekenyangan balik umah le apa lagi..penat wooo...
Malam x g mana2..layan tv jek...

Raya Ketiga
Kali ni beraya ngan abang aku plak...siap beraya 2 kali lg..kata rayakan..bile lagi nk dtg banyak kali klu bukan raya..wakakakaka...siap g umah kakak aku kt banting ngan abang aku yg sulong kt Teluk Panglima Garang...
Balik tros membongkang...

Raya Ke- Empat
Beraya kt Jusco Bukit tinggi..hahaha...gile...saje je berjalan bawak Qaisz...dia kan meragam jek..kene lah bawak jenjalan...pestu mkn Mc D..

Raya Ke Lima
Beraya umah kawan2 aku ngan kawan2 hubby...

Gambar lelain kat anak buah...
pssstt : wei..cepat ler sent gmbr lain...hehehe

Tuesday, October 7, 2008

~ X der mood

X der mood nk update blog ler ari ni..
almaklum ler baru start keje...
masok2 opis keje melambak..
manager lak sengal...hiks..geram aku..
mana taknye wat keje cm hape..keje yg penting dan ken ebuat dia bleh x buat..
nak tggu aku masuk opis jugak tuh...
hambek ko..aku buat muke ngan dia...
pestu x sudah2 tye aku macam2..
aku jawab pon seketul dua jek..malas nk layan...x der mood...
padahal sblm cuti ari tu aku dah g tau..benda yg kene submit edi tu urgent...
klu bleh sblm kapal masuk kene buat...tp dia x buat gak...kene kompoun ngan KASTAM kang baru tau...bodoh piang tol...tensen!!! tensen!!!
dalam hati aku ni dah maki hamun dah...agaknye klu aku cuti bersalin pon nk tggu aku masuk keje gak kot baru nk buat...
huarrrrrrggggggggggggggggggg...
org lain update psl raya...
tp aku x der mood nk update..
tggu keje aku setel erk...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...