Friday, October 24, 2008

~ Meja kerja a..k.a workstation


Kengkawan...meja saya ni x berseri ler.. tgk meja2 org lain tu ade je benda cm perhiasan ke apa ke kan..saya x reti le nk letak apa kt meja.. x pandai nk hias..hehehe...
so nak mintak idea dr kengkawan ler...tp biar ler x byk guna ongkos ye...hehehe...

Sebenarnye kan bleh tak saya nk tag beberapa blogger ni..
Saya nk suruh korang snap picture workstation korang..boleh x??..boleh lah erk...plssssss....

Maka dengan itu saya nak tag blogger2 tersebut:-

1) Kak Eza
2) Ijan
3) Eila
4) Ceera
5) Viruspadu
6) Zie
7) Alang a.k.a Bigmouth
8) Diana a.k.a mama adam

Boleh kannn???...hehehe

~ Nasi Lemak + Nescafe Panas

Pagi tadi sebelom g kerja, aku ajak hubby singgah warung Nasi Lemak jap... Dah lama x makan nasi lemak (ceh!!..padahal kelmarin baru makan)...hehehe..
Nadi lemak ni kan klu makan hari2 bleh gian erk..perghhh....sehari klu x makan nasi lemak ni rasa lain jerk...

So, hari ni aku sarapan nasi lemak letak telur goreng ngan air nescafe 3 in 1 tuh...sedap woooo....terangkat segala2 nye...hahaha...

Nasi Lemak..~sedappppp~~


Nescafe Panas...



Lepas makan..erkk...Muke kekenyangan...hehee

Wednesday, October 22, 2008

~ Makan Time

mrgreen Time lunch aku makan roti jek. Beli kat kedai kek. Tamak wooo...Beli sampai dua.. satu Burger Tuna satu lagi roti cheese (betul ke aku eja ni??)..
Pestu bli air teh ais limau. Kenyang betul... Dah makan baru tingat nak amik gambar..sbb dah lapooo...huhuhu



Hahaha...makan roti pon nak masuk blog ke??..eh lantak ler kan..Blog aku..Makan maggi pon nanti aku masukkan dalam blog gak...hahahha....kate nak jadi seorang blogger yang tegar...wakakaka...

~ Qaisz dah ok skit

ni gambar baru bangun tido...hehehhe....

Alhamdulillah..Qaisz dah ok skit dah...ari tuh saya cakap dia susah nak membuang kan..
Dah beberapa hari ni mak saya cakap dia dah ok.. Cuma kene jaga makan minum dia jek.
Susu lak saya guna Dutch Lady 123 cuma kurangkan sukatannye sahaje..

Tuesday, October 21, 2008

~ Kerja byk ler ari ni



Hari ni byk giler kerja saya ler.. nak update blog pon x sempat2..ni pon update time lunch..Huwaaa.......itu saje nk g tau..

lalalalalaaaaaaaaaaaaaaaa...................

~ Tak jadik g spital le

Semalam saya cakap nk balik awal pergi spital kan..Ermmm.. Tak jadi lah sebab ujan renyai2..Kang sampai spital basah kuyup plak.
Pestu pagi tadi saya call mak mertua saya tanya camane keadaan ayah kan. Mak mertua saya cakap ayah dah kuar dari wad pon. Aikkk!!..kejap nye masuk spital..Mak kata ayah mertua saya x suke dok spital. Ayah mertua saya pergi jumpa pakar.Gigih dia beritahu doktor ru yang dia x nak dok spital. Doktor tu pon bagi balik malam tadi. Tapi ayah mertua kene buat rawatan susulan ler kan...hehehe...ALhamdulillah..

Monday, October 20, 2008

~ Al- Kisahnya Blog

Ehem2... ni saya nak bagi tau ni.. Hubby saya pon dah buat blog tau... Dah lama jugak ler hubby saya buat blog. Tapi blog hubby saya ni bukan cerita2 psl kehidupan dia tau. Tapi dia buat blog tuk cerpen2 yang dikarang oleh my hubby sendiri.
Ramai yang kenal dia dengan panggilan Mr Cerpelai. Sebab sebelom ini hubby ada frenster. Kat frenster tu dia guna nick Cerpelai.
Mr Cerpelai ni memang suka mengarang cerpen dari zaman sekolah lagi. Kisah suka duka, kisah lawak , kisah seram dan macam2 lagi. Tapi Mr cerpelai agak kureng nak buat cerita pasal cintan cintun ni.
Kalau korang2 sumer agak keboringan x tau nak buat ape kan dan kalau minat nak baca cerpen ni silalah ke blog Mr Cerpelai ni ye.
Dah banyak jugaklah cerpen yang dikarang oleh Mr Cerpelai ni.

Sila click sini ye :- AL-KISAHNYA

ni nak kene mintak Mr CErpelai belanja ni..sbb saya dah promote blog dia ni..
lalalalaaaaaaaaaaaaaa

~ Ayah mertua masuk wad!!

Ermm...tadi hubby call dia cakap ayahnye masuk wad..x sempat nk cakap pape mak mertua saya lak call nag g tau pasal ni..
Tangan ayah mertua saya yang luka masa sebelom raya tuh skang ni berlubang besar.
Padahal masa g spital tu derang cuci x bersih. Skang ni bile dah berlobang besar sibok nak suruh masuk wad. Ayah mertua saya g tau ler ngan doktor tu yang masa time cuci derang wat x bersih kan siap ada batu bagai. Tapi pihak spital x jawab pape..diam aje.. Macam ni ke???...
Tolonglah buat kerja betul2. Bila dah jadi macam ni masing2 x nak mengaku. Menyusahkan pesakit namanye ni...Tau lah spital kerajaan kan..Orang yang x berkemampuan mesti lah refer kt spital gomen. Geram tau saya..
Nak saman bile2 masa bleh saman. Tapi org susah cam kami2 ni mana mampu nak bayar fee tuk peguam kan..
Sengal betul ler..
Kesian ayah mertua saya..
Semoga ayah mertua saya cepat sembuh.
Petang ni balik kerja terus p melawat ayah saya. Saya nk request balik awal le..

~ Kalau macam ni MALAS ke RAJIN ek??..

Hahaha...saya malas nk lipat kain baju tau sebenarnye..Pendekkan citer ni baju 2 minggu punya..Yea saya tau saya pemalas...seb baik da kawen..klu lom kawen awal2 kene reject ngan bakal mertua...lalalalaaa......
malam tadi lepas anak saya tidor saya gigihkan jugak melipat baju2 ni setelah mata saya sakit tgk baju2 ni berlonggok dalam bakul. Nak carik baju pon susah. Sebelum kene sound ngan hubby baik saya lipat...hahaha...
Saya ni kalau nk lipat baju kene tggu mood tu datang. Klu x, x der lah nampaknye..
Seb baik x der jual mesin lipat baju.. Kalau adaaaa.......
(kalau ada pon kom tentu leh beli...kompom mahal kan..) hiks...


Tadaaaaaaa....dah siap pon..upss..abaikan model yang tgh tidor tu erkk...huhuhu....ni yang baju tuk lipat jek..yang lain baju2 kurung sumer saya gantung sahaje...

lalalaa~~~~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...