Friday, October 31, 2008

"U"!!






Al- Kisah.....
Al- kisah tersebutlah kisah..
sang kancil datang beramai2 mengadap sultan firaunnn....
mana firaunn pakai sultan.....

hahaha..ok!! saya tau ni lawak x seberapa dr saya pagi ni...

Nak citer pasal Qaisz sebenarnye nih.. Malam tadi masa saya dok borak2 ngan hubby kat depan tv kan.. tetiba si Qaisz ni dok sebut "u" banyak kali. Saya pon pelik ler..Saya tgk hubby, hubby tgk saya..dah cam peletum2 laks..hiks..

Apa lah yang dia dok cakap "u" tu dari tadi..

Nak tau pebenda??

Rupa2 nye iklan "U mobile" tuh...
Kan last iklan tu ade org sebut "u"... (korang pergi lah tgk iklan tu ek, baru korang tau..)
jadi si Qaisz ni pon ikut ler sebut "u" tuh..tapi masa dia sebut tu kat iklan lom sebut lagi "u" tuh..
tapi dia dah sebut dulu..
saya ngan hubby gelak je tgk telatah dia..cepat betul balajar..huhuhu..

eh!!..korang paham x apa yang saya cakap ni...
sebab saya rase kan..saya x reti ler nk bercerita kt blog ni..hiks..
pape jer lah..asalkan ado yang paham....

Thursday, October 30, 2008

Tuesday, October 28, 2008

Kenduri Kawen Ina & Helmi

Hari Ahad ada kenduri kawen kawan saya. Sedih nak citer tau. Sebab masa saya kawen dia dtg beberapa kali. Masa nikah dia teman kan saya. Then masa bersanding dia yg jadi pengapit saya.Alih2 masa dia kawen saya x dapat tlg pape pon. Sebab hari sabtu dah pergi Melaka. Ahad plak kononnye nak datang pepagi , tapi Qaisz lak sembelit dr pg nak membuang smpi ke tengahari dok menangis2. Terus bawak g klinik. Kekdahnye pergi umah ina dekat kul 1.00 pm. Elok je sampai, pengantin lelaki ngan rombongan nye pon sampai gak. Saya terus je masuk umah dia menonong g bilik pengantin. Takot kang klu makan dulu x sempat lak jumpa pengantin. Tapi Qais menangis le. Sebab kt situ ada karaoke. Qais x suke tempat2 bising sangat. Dia takot gamaknye. Jumpa ina rasa cam gembira sangat2 tengok dia berpakaian pengantin. Tak tau kenapa. Sampaikan bila saya nak snap gambar pon tangan saya menggigil2. Macam saya lak yang nak kawen. Bila dah nak balik dah saya salam ina peluk cium bagai. Time tu ku tahan air mata dari jatuh berguguran..hehee...X tau kenapa sampai nk nangis. Maybe sebab happy sangat tgk dia dah menjadi Raja Sehari. Hadiah dah ler x sempat nak beli. Lagi ler saya sedih. Saya bagi angpow je kat dia.

Lepas tu konon2 nye nak makan ler kan. Skali kt khemah penuh sampai x der tempat duduk. Majlis memang meriah. Qaisz asik nangis je, maka x jadi lah kami makan. Jumpa mak pengantin mintak diri dulu.Lupa nak bagi tau. Saya pergi skali ngan kawan saya. Saadah namanya.

Kepada Ina & Helmi, Selamat Pengantin Baru. Semoga masjid yang dibina ini berkekalan hingga ke akhir hayat dan semoga dikurniakan cahaya mata. Amin.Kak fieza happy sangat bile Ina dah kawen ni tau.hehehe...

Moh kite layan beberapa kerat gambar. X dapat snap byk2 ler..hehehe
Ni lah dia kawan saya. Nazzatul Rina


Pelamin yang sangat cantek.


Kamar beradu buat Raja Sehari

Raja Sehari... Ina..

Candid..

Saya, Qaisz N Ina

Saadah ngan Ina

Cerita Melaka Lagi..

Tak habis lagi cerita pasal Melaka ni tau. Ada lagi..Sepanjang2 berjalan saya asik snap gambar jek. Dalam hati ckp rugi woo x amik gmbr.. nanti leh update blog.. Siap g tau member lagi. Saya nak amik gambar derang pestu g tau kt derang gambar2 ni nak masuk dalam blog saya. Siap promote blog lagi..Hahahaha...

Ni kapal kat Muzium Tentera Laut. Kte orang x masuk pon Muzium ni.. Ni pon sempat snap dari dalam kereta je..Besar tau kapal ni.

Dataram Pahlawan. Ni pon snap dari dalam kereta gak. Masa ni tengah carik parking. parking x der lor.. Ramai sangat orang time ni. Dok pusing2 carik parking..


Hahaha...Tengok ler Qaisz ni. Masa ni dalam perjalanan dari hentian Air Keroh. Dah kenyang makan KFC ngan ais krim nye lagi. Masuk2 kereta tau2 dah tdo. Qais dok ngan hubby kat depan. Tetiba hubby panggil saya. Dia cakap Qaisz tdo sambil pakai spek mata. Memula hubby saya ingat dia tgh main spek mata ni. Rupe2nye dah terlelap da... Saya cepat2 suruh hubby snap gmbr..

Tengah kami seronok berjalan tetiba mamat beca ni offer suruh naik beca. Ni derang tgh sibok bincang2 saya lak sibuk snap gambar.. Kami amik pakej yang jalan2 je..Satu pusingan RM10..Nak amik 1/2 jam takut Qaisz bosan kan. Lagi pon saya memang x pernak naik ini beca ok..hahaha...Qaisz suke je tgk beca ni..Sbb ada warna warni kan..siap ada hon ngan lagu lagi..


Tadaaaa...mamat beca ni offer nk tlg amikkan gambar...hehehe..beca yang saya naik ni x der lagu..senyap je..


Beca derang best..meriah nyah!!..hehe..ada lagu, ade hon bagai..pestu dernag cakap mamat ni peramah..x cam mamat yang lagi satu..diam je..dia cuma cakap ade pasar malam setiap hari jumaat, sabtu ngan ahad je..haha..gamaknye penat mengayuh kot.. badan saya dah ler debab...hehhe

Ni hubby sempat snap beca ada lampu ni.. Time ni dah senja dah..seronok saya tgk..hehe

Beca lagi.. Geram tgk beca2 kat sini tau...



Ni lak sebahagian tempat2 yang sempat saya snap.. Tak tau apa nama tempat2 ni..Main snap jek...

Lepas tu kami sumer pergi memanjat bukit..Haa.. A Famosa nama tempat tuh..penat woo.. habis kepala lutut aku menggeletar..dah lama x memanjat ni..semput wei..seb baik hubby yang dukung Qaisz..


Kami makan angin disini lah!!..

Masa ni on the way nak pergi Petronas kat Andalas, Klang.. nak servis ekon kereta. Then tggu kawan hubby kat situ. Kami naik kereta kawan hubby. Lepas tu pergi Shah Alam lak amik bakal tunang member hubby ni.


Ha..ni ler kawan hubby..nama dia Anip. Dia yang ajak kami p jenjalan ni..Dia memang terel ler bab jalan2 ni.. Sume jalan kt Malaysia dia tau..Betul tau..

Haaa..ini lah Aini. Girlfreind Anip... Merangkap bakal tunang Anip ler ni..Saya memang rapat ngan dia. Kalau derang nak kemana2 mesti tanya kitorang dulu nak join ke tak..hehehe...Aini ni sekepala ngan saya. Tu yang saya ok ngan dia..Dia lah kawan baik saya..

Kami pergi sini lah..Melaka..Dah sampai pon ni haa... Dah lain da Melaka ni ek..Memang best tau g sini...



Kononye nak naik menatang ni ler..Menara Taming Sari. Skali tengok punya panjang "q" nak beli tiket..Kekdahnye tengok je lah orang lain naik benda ni..Lenkali kalau ade rezeki lagi kita naik Menara ni erk..Saya sangat kagum tau..hehehe
Saya da macam katak bawah tempurung tau.. tak tau pon kat melaka ada benda cam ni..Serius tau.. Saya ingat kt Melaka ni x der pape.. Skali bila sampai sana, ohh!!.. teruja sungguh...hahaha...
Jadi batak lak nampak benda ni...Seb baik ramai orang..Lagi pon kami sampai dah petang sangat da pon.. Saje je jalan petang2 kan..X lah panas sangat..Seb baik Masa kt Melaka Qaisz ok jek..Cuma kt dalam kereta diameragam sebab nak tdo..hehee...

"Cepat siap2.."

Hari sabtu skang saya x kerja kan. Then tetiba hubby call saya. Sebab hubby kerja hari sabtu..

Hubby : Cepat siap2..buat susu sumer..kul 11.45 am kang abang baru kuar dari opis..Kul 12.00 kite gerak (Masa call tu da dekat kul 10.30 am da)
Saya : Siap?? Nak pergi mana bang??....
Hubby : Alah, siap je lah cepat..
Saya : Ok.. (kang klu byk tye mau kene marah kang, jadi saya pon siap je lah... mandi kemas2 baju anak, buat susu sume.. Seb baik time tu Qaisz da tdo..)

Ngam2 kul 12.00 hubby sampai umah da..saya masa tu baru je lepas mandi tgh make up bagai kan..Qaisz pon x bangun lagi. Kekdahnye kul 12.30 baru gerak dr rumah.
Siap pinjam stroller jiran lg. Last2 x guna pon..

Nak tau ke saya g mana??...Tggu entry lepas ni ok...hehehe...

Muke anak beranak yang happy lagi tembam...hahaha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...