Wednesday, November 26, 2008

Lagi Gambar Kawen Rina & Helmi

Ha...daripada blog ni sepi x der entry baru kan..
meh sini saya letak picture kawen kawan saya nih...
baru dapat nih..hehehe....
memang cun ler..hihihi...
moh layan gambar...













RAJA SEHARI TELAH DISOLEK OLEH :-

ANGGUN DE'SARI
KAK INA (TAUKE BUTIK ANGGUN DE'SARI)
BERTEMPAT DI :
KANCHONG DARAT JLN SG LANG BARU
NO TEL 03-3187 1902

kepada anak2 dara yang nak kawen tuh dan tengah mencarik mak andam boleh lah terjah salon kat atas ni erk..hehehe....

Tuesday, November 25, 2008

Rindunya dengan Qaisz

haihhh...tetiba je saya rindukan anak saya...rasa nak peluk cium je skang nih...
gerammm....hehehe...x sabar nak balik umah...baru kul 3.30 pm....aduhh..lama sungguh...
Qaiszzzzzz..ibu rindu ler kat adikkk...huhuhu....

sekarang ni Qaisz dah bercakap..meleret je dia bercakap..tapi ntah apa2 ler yang dia sebut..
saya panggil hubby saya kan "abang"..then tetiba ari tuh dia bleh panggil ayah dia "abang" gak..
saya ngan hubby masa memula dengar tu saya gelak..then saya betulkan ler.."ayah" bukan "abang"...then dia diam jek...
cuma kadang2 je dia panggil "abang"..contohnye macam kalau dia amik kunci kereta kan..lepas tu dia pandang2 saya..
pestu nanti dia cakap le macam ni " abang,, ci ci" (maksudnye "abang, kunci..") sambil dia tunjuk2 kunci kereta tuh kat hubby...
sebab apa tau dia cakap macam tu..selalu kalau dia amik kunci, saya akan cakap macam ni "abang, tengok adik tuh dia amik kunci"...x sangka dia pon nak ikut gak apa yag saya cakap tuh...hehehe..adoiii...

kalau dia tengah makan benda yang dia rase sedap sangat tuh kan..then saya pura2 mintak kat dia..amboii..x dibaginye dia..siap geleng2 kepala lagi...hehehhe...ikut perangai sapo le nih...
lagi satu Qaisz ni senang ingat jalan..kalau nak pergi umah mertua saya kan..baru je sampai lorong nak ke rumah mertua, Qaisz ni dia cakap "fish..fish"... dia akan sebut tuh sampai depan umah mertua..sebab nye dekat umah mertua saya ade ikan..datang sana asik tgk "fish" ngan "Cat" jek...tapi bila nampak atoknye terus nangis..takottt..hahaha...

ni lagi satu perkembangan dia ni... dia suke sambung2 ayat..contohnye cam ni
kalau saya cakap " kite man..."
then dia sambung le"dii"..maksud nye mandi ler...
"pakai ba...." dia sambung "juuuuu"...
adeh..korang paham ke tak...tak pelah..biar saya je yang paham..hahaha...susah nak terangkan ler...

Monday, November 24, 2008

Tupai, Shaggy & Lala

Ha..sape tupai, shaggy & Lala tuh...hehehe...Nak tau ke sape??...
Nama2 tuh adalam nama2 kucing..muahahaha...kucing2 kt umah mertua saya ngan kucing datang kat umah saya...

Ok..Tupai ngan Shaggy ni kucing belaan family mertua saya..Geram je saya tengok derang tau..
Gemok tol badan Shaggy.. Tapi bile kene air jadi kurus keding..harap bulu je banyak..hahaha...
Yang tupai ni lak sebab ekornya macam ekor tupai..Tu yang mereka bagi nama tupai..
Family hubby saya memang suke bela kucing..Kucing2 yang datang sume suke lepak situ. Sebab derang rajin bagi makan kt kucing2 tuh...hehehe..
Qaisz lak pantang nampak..Kalau datang umah mertua , x sah dia hugahnye kandang kucing tuh..habis gegar2 kucing tuh..hehehe...Tapi, saya x bagi Qaisz main sangat ngan kucing..Yelaaa budak kan..kang senang batuk le apa le..hehehe

Yang Si Lala lak, kucing ni asalnye kucing jiran kepada mertua saya..Ntah camane si Lala leh ade kt area2 rumah saya..Mulanya saya x tau tu kucing sapa..Skali masa time raya family mertua datang beraya ke rumah saya..Derang perasan ade kucing.. Adik ipar saya tye le tu kucing sape kan..Saya cakap kucing datang..x tau sape punya..Last2 dia gelak..Then baru dia citer tu kucing jiran dia..Tapi jiran nye dah pindah ke Melaka..hehehe...Saya nak bela pon x bleh..sebab mak saya x bagi bela kucing ler..huhuhu..sedih gilo....
Jom kite tgk gambar kucing lak ye..


Ni adalah Tupai..muke tengah bengang..hehehe



Wekekeke..bengang je si Tupai ni...hahahah



Ye lah.. ye lah...kuar lah dari kandang ko tuh...


Ni adalah Shaggy..Sangat pemalas..pestu mengada2..hehehe


Ni adalah Lala..kiut kan..hehehe

Qaisz masa bebaru lahir

Masa pergi umah mak mertua, saya suruh hubby "blutut" gambar Qaisz masa hari kedua selepas dia lahir...Sebab masa mertua saya datang tuh derang snap gambar baby saya ni..tu yang saya amik dari enpon mak mertua saya..sebab saya x der koleksi pon gambar Qaisz time baby...
Rindunye lah saat2 begini..hehehe

Azwar Qaiszar Bin Yusma Fazzamy


Comel tak saya??

My Hubby masa kecik-kecik

Uols nak tengok tak gambar my hubby masa kocik2 dulu..Malam ari tuh lepas tengok pengantin, saya ajak hubby pergi umah mak dia..so saya nampak frame gambar hubby masa kecik2 tuh..saya pon snap le gambar tu..tapi blur ler..hehehe..janji leh tengok..
Muke Qaisz sejibik cam hubby time kocik2...hehe..anak bapak katenye kan..

P/s : Ampun bang..ayang bubuh gambar abang kat blog ni..comel apa..lalalala.....


ni my hubby masa bape tahun ntah..hiks...encem x??

Ni lak hubby ngan adik ipar saya..yang no 2..hubby no 1

Ni lak da besar skit..tak tau bape tahun..hehee



Majlis Perkahwinan Lynda & Imran

Hari sabtu malam ahad saya, hubby, qaisz ngan mak saya ke rumah pengantin kawan karib saya time skolah rendah dulu..hehee...kawen gak si mas ni erk...kitorang panggil dia mas...sbb nama dia maslynda...datang awak gile..kul 8 malam da kuar umah..pengantin pon x siap lagi..tgh make up..
saya dik kuar masuk bilik dia berulang kali pon dia still x siap lagik...malas nk tggu lagi dekat kul 9 malam saya pon balik...

Kepada Maslynda & Imran,
Fieza doakan semoga mahligai yang di bina berkekalan hingga ke akhir hayat.
Amin...

Ni ade beberapa keping gambar yang sempat saya snap..hehehe...
Layan lah yer...
tapi gambar pengantin x dapat snap ye..sbb pengantin tgh make up...

Pelamin Purple..Cantik kan...


Hantaran dari belah lelaki..


Kasut Guess..hehe..


Handbag Guess..

Gubahan sireh yang simple..tapi menarik


Kain baju..

Hiasan Katil..


Bunga Katil..


Last skali..Gambar tangan pengantin..hehehe


Hehehe...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...