Thursday, April 2, 2009

Tag lagiiiiiiiiiiiiiii...

Syana tag saya lagi... hihi...bagus2..saya suke nak buat tag ni..
nak2 senang plak tu kan...huhuhu
hikss..lawak2..
apa yg lawak??.. pagi tadi tggu si syana online ym..tapi da kul bape pon dia x online..
saya sangat tak sabar..maka dengan kali pertamanye saya call enpon dan bercakap ngan dia...
huhuhu..
lama tau baru dia jawab...suara dia pon cam pelik je..yelah..tetiba je saya terus cakap "Assalamualaikum syana... ko tak reti2 nk online ke??"..hahaha
dah ler tak kenal diri tetiba main cakap jerk..hahhaa..
lepas tu baru le kenalkan diri..tetiba dia gelak..dia cakap 1st time dengar suara...hiks
seb baik tak dajalkan dia pepagi ni..nak je buat panggilan hangit..tapi kesian lak..hihihi...

ok2..saya jawab tag dia ni:-

1.Letakkan gambar profile anda





2. Terangkan apa maksud gambar itu?

maksud erk??..maksudnye saya dah ada suami dan dah ada anak ler...


3. Kenapa pilih atau letak gambar itu?

sebab gambar ni satu2nya gambar kami bertiga yang elok..yang lain tu tak menjadik... nak2 plak ktorang sumer pakai baju merah...hihi



4. Tag 5 lagi blogger

~ mala

~ kak eza

~ ms wawa



pestu dapat award lak dari syana...time kasih erk...
aku pon suke baca blog ko...
mmmuaahhh...sayang ko...


Wednesday, April 1, 2009

Nak gi makan kt Giant

Saya nak kuar ni..
nak g makan kt Giant ngan kawan n kazen saya..
da lama x makan sesama...hiks
ok .. daaaaaaaa

Tuesday, March 31, 2009

Tag dari Syana...

TAG tentang BLOG
1)Apakah nama blog anda sekarang dan kenapa anda memilih nama itu?

My happy Family
saje jek...lagipon
kebanyakannye cerita pasal family saya...


2) Apakah link blog anda sekarang dan bagaimana boleh timbul idea untuk menamakannya seperti itu?

http://fiezzamy.blogspot.com/
antara gabungan nama saya ngan hubby..

3) Apakah 'method' penulisan dalam blog anda?

hahaha...bedal jek..klu ade mood baru buat..klu x der...pepaham jelah


4) Pernah terasa nak hapuskan blog anda? Sebabnya?

ish...x pernah lagi...banyak woo kenangan dalam blog ni..


5) Apakah pendapat anda mengenai blog kepada pemilik blog yang tag anda ini?

syana. saya mula kenal dia masa nak bali bag kat kedai online dia ler...

syana memang sekepala ngan saya...badan je lain2..hahaha... eh..cam salah jawab soklan jek..

Blog syana best sebab banyak gambo makanan..hahahhaa....ade je entry yang dia nak updatekan...x cam saya ni..hiks...


6) Senaraikan 5 orang yang akan anda tag.

eila
mala
kak eza
ijan
ms helena

Sesaja Edit gambo








x der keje..korang tengok je lah erkkk...

Monday, March 30, 2009

Selamat Bertunang Yusman (Angah) & Shida

Selamat bertunang buat Yusman & Shida (29/03/2009 @ 2.00 pm)..
hehehe..ni bukan Yusman suami saya tau!!...
tapi ni Yusman adik kepada suami saya a.k.a adik ipar saya ler..
Nama derang adik beradik bermula dengan Yusman...
Cam suami saya Yusman Fazzamy..yang betunang ni Yusman Hafsham..
yang no 3 Yusman Aimirul dan yang bongsu Yusmanorsafina..satu2nya anak perempuan dan adik perempuan..Manja budak ni!!...hihihi...
ok2..dah lari topik da ni...

Hari Ahad semalam adik ipar saya bertunang..dapat ngan orang Puchong..
Kami pergi dalam 5 buah kereta..kereta mertua saya, kereta hubby, kereta Angah dan lagi dua tu kereta kawan2 Angah..Ramai jugaklah..penuh umah si Shida ni..huhu..

Ok..Sebelum tu saya kenalkan dulu satu persatu ahli keluarga mertua saya..

Ni Ayah mertua saya..En Yusof...
(Mampus aku kene marah ngan Pak mertua sbb letak gambar tanpa ijin dari dia..Ampun Ayah..hehe)

Yang ni Mak Mertua saya...
(Mak..masuk blog da ni!!..huhu..)

haaa...yang ni saya rasa sumer da kenal kan..huhu
Ni anak sulong mertua saya iaitu hubby sayalah...hihii
Dan anak sulong mereka sudah pon berkahwin bersama pilihan hatinya (jiwang ler plokkk)..

..iaitu sayalah...hiks..(alasan nk enterprem..hiks)
dan mereka telah dikurniakan seorang putera hatinya...

...Azwar Qaiszar..anak saya dan cucu sulong mertua saya...hihi

yang ni anak kedua mereka..
yang betunang tu ler..
Angah... dah ada yang empunya tau...
gadis yang bertuah tu adalah..

Shida..bakal beras..eh!!..biras saya..

Anak ketiga..Merul..
pon dah ada calon sendiri..huhu

ni lah calon si Merul..Qila..
lepas ni ke kelantan plak ye!! hiks

dan yang ni anak bongsu mertua saya..
haippp!!..yang ni skolah lagi tau..
jangan ada yg nak booking plak...
Nina...

ok..habis dah...ala..sorry ler..lari topik lagi...
jangan marah tau!!...

Ok..gerak daru rumah pukul satu berapa ntah tak ingat plak saya...sampai saya dekat pukul 2.00pm..kami menetapi masa!!..huhu.. tapi kan kepala lutut saya menggigil bila sampai rumah Shida.. bukan sebab lapo..tapi sebab naik tangga sampai tingkat lima..dukung Qaisz plak tuh..rumah Shida ni rumah flat lima tingkat..dan rumah dia kat tingkat paling akhir..tingkat lima..adoii...ilang sekilo semalam..

Setelah berbincang itu ini..begitu begini....mak mertua saya pon nak sarungkan cincin merisik ngan bertunang sekali...pihak perempuan tanya nk suruh Shida keluar atau pon nak sarungkan cincin kat dalam bilik..tapi pihak lelaki sumer suruh Shida keluar..wakaka...
suke2... ni baru adil...hiks.. x aci ler masa saya tunang dulu kene keluar dari bilik gak tau...skang ni Shida pon kene jugak ler..huhu...amacam Shida??... segan kan nak keluar dari bilik tu!!...huhu

lepas habis baca doa selamat ktorang pon makan2.. lepas tu seisi bergambar ler pulak... saya dengan tak malunye ajak adik ipar Si Nina masuk bulik Shida sebab nak amik gambar..rugi wooo pergi sana tapi x amik gambar..kate nak masuk blog kan..hiks..

adeh..tetiba jadi malas nak menaip..korang layan gambar ye..

Kepada Angah & Shida,
Kak Fieza ucapkan Selamat Bertunang...
Semoga berkekalan hingga ke jinjang pelamin dan seterusnya ke anak cucu cicit...
Selamat menempuh ke alam pertunangan...
hadapilah ujian dan dugaan dari Allah s.w.t dengan penuh kekuatan dan kesabaran...
















yang ni tuala tau..tapi dah jadi kasut dah..hiks..
memula masa saya kawen tu belah hubby buat cam ni gak...
lepas tu skang ni Angah pon nak yang serupa jugak..
sebab comel je kan..
denga rciter Mirul pon nak sama cam ni jugak..hahaha





Ni hadiah dari seorang kakak ipar kepada adik iparnya...ikhlas tau!!
Kalau tak jaga Shida bebaik siaple ko Ngah!!..chewahhhhh!!!

Hantaran dari pihak perempuan..ni x banyak gambar sebab x sempat nak amik pon..











Saya ngan Qaisz


Saya ngan adik ipar




Shida..

Nina ngan Shida

Saya ngan Shida


Mak mertua ngan Shida


Qaisz ngan Mak Ngah..hihi

Mak mertua ngan anak menantu...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...