Friday, April 17, 2009

Testimoni dari 1st Customer - Syana

Nak post entry dari Syana..testimoni dan pelanggan pertama saya..hiks..
terima kasih ye beli kain tu..mintak halal..
Alhamdulillah Syana puas hati dengan kain yang dibelinya...
Saya pon gumbira...hiks


ha..korg da beli kain nk buat baju raya??? aku da beli 2 pasang...tp tak tau la dan ke tak tggu raya..hiks...
aku beli online je kat bazar-ria..tuan punya kedai nama dia fieza..
kkdg org takot nk beli kain online kan..tp aku masuk ni da 3 kali aku beli online..
bg aku kualiti dia sama jek mcm kt kedai2 luar tu...cuma jimat masa..jimat minyak..jimat duit paking...
sume dihujung jari sajok...

macam2 kain ade kt bazar-ria..ko gi la tgk..penghantaran cepat plak tu..sbb br petang smlm aku bayar pagi ni b4 11 da smp da...cepat kan...





aku beli 2..



ni kain cipon...tang baju cipon jarang tang kain satin..tantek...aii laikk




yg ni corak kain batik..tp kain batik tu jgn ko ingat mcm kain batik mak2 tau...
sgt lembut sejuk jek...baju tu plak kain jaquad..ade sulam2 sket..so tak la plain jek..



skrg ni tak yah susah ko nk berpanas kt jalan TAR tu..sume ade dlm tenet ni..ko klik je...
tp kalo ko sorg yg cerewet gile babbbbb**** awal2 aku sound jgn mandai2 nk beli online..
kang bg org len kualiti da cukup elok..ko plak mandai2 ckp tak berkualiti...so ko sile pegi pilih kt kedai makcik ye...
ok..selamat bershopping

Thursday, April 16, 2009

Qaisz dah 1 tahun 8 bulan

Dah lama x citer pasal Qaisz kan??..
meh saya citer pasal perkembangan Qaisz...

Cakap:-
Dah banyak benda dia bleh cakap skang..kalah orang tua...
tanya itu ini...pestu asik ikut orang cakap jek..
ada satu hari tu tengah saya bancuh air teh tuk hubby tetiba dia cakap cm ni:-
"Ibu buat air ayah.. nak mintak sikitttt"..hahaha
terkejut denga time dia cakap nak mintak sikit tuh...
Pestu suke menyanyi...tapi ntah pape leh yg dia nyanyi..skang ni dia pandai nyanyi lagu "air pasang dalam..tp pendek je le.."buai laju2", "pak pung pak mustapeee (korang pernah dengar kan lagu ni??).. ni abah saya yang ajar dia nyanyi...tapi bile Qaisz nyanyi mmg dia ikut slang yg sama...cam Mustapa tu dia sebut Mustapeee..Kelapa dia sebut Kelapeee..hiks...
Pestu lagu Oooo...kamu ketahuan..pacaran lagi...hahaa..

Bab mengira pon dah tau smpi 10...
Kira dalam bahasa jawa pon dia tau gak..dari "siji" sampe sepuloh.. (ni saya yg ajar)
Lagi apa erk..ermmmm...Kalau dia pegang enpon tu..
nanti dia buat cam nak amik gambar ler..pestu dia cakap cam ni "Dik...cenyummmm"..sebab ni ayat saya bile nk amik gmbr dia..dia pon tiru gak...hiks..

Qaisz ada kucing kesayangan..namanye Lala..tiap2 pagi Si Lala ni akan tggu kt depan pintu umah..sebab Qaisz nanti akan mintak ikan kat nenek nak bagi Si Lala..habis ikan satu pirimg..tapi balance semalam ler...

Part paling best..dia sentiasa dera saya...slalu ajak saya senam..hahaha..."ibu, cenam jom..."..gitu ler... penat den...

Kalau p umah mertua saya, dia suke main nga Maksu N Pak Ngahnye.. ade je kang gelagat Qaisz yang buat pakcik ngan makciknye ketawa... Mak mertua saya lagi le..asik ketawa je tengok gelagat cucunye..huhu..
Atoknye plak, kalau nampak Qaisz kat umah bila dia baru balik keje, kompom dia keluar bali g kedai..belikan air Solitite ngan Aiskrim ngan roti..hiks... Kekadang bila derang rindu Qaisz, derang datang umah saya...bawak jajan..nk tgk Qaisz..hihi..Ari tu masa Qaisz demam pon atok ngan neneknye datang jenguk...

Alhamdullillah..semenjak baik dari demam ni, Qaisz da leh tidur nyenyak...dah x yah tidur luar lagi..sebab nye saya anak beranak dah tidur stail Jepung...huhu..so bile dia terjaga tengok saya ada kt sebelah dia..dia tido balik...hiks..

Kartun kegemaran Qaisz adalah cite Nemo..ala..nemo ikan tuh..tiap2 hari suruh pasang cd tuh..baik bangun tdo je terus suruh pasang..kang nk tdo pon sama gak..tukar kartun lain dia x nak..Nak Nemoooo katanye..

hehee...bebaru ni dia suke minum milo suam...air suam...yang suam2 tu dia suka..

Qaiszz...qaiszzz....gelihati kadang nengok gelagat budak2 ni..

Tag Cam Pernah Buat jekkk....

Apakah perkara/benda paling penting dalam hidup kamu?
Duit..hahaha..keji tul jawapan..tak lah..yang penting dalam idup saya adalah anak saya, somi saya, mak bapak saya, family saya, mertua saya, dan segala2nya adalah penting...wekeke

Apakah benda terakhir yang kamu beli dengan duit sendiri?
Top Up..RM10 hengget

Di manakah tempat impian perkahwinan kamu?
Rumahku Syurgaku..hiks..dah tercapai pon...


Berapa lama hubungan kamu berkekalan?
masuk tahun ni da 4 tahun kawen..aku harap smp hujung nyawa.. (aku tiru ayat ko Syana..sama jek) hahaha


Adakah kamu dilamun cinta?
yups...jeng..jeng..jeng.. cinta ngan somi ngan anak aku...


Di manakah restoran terakhir kamu makan malam?
Lupe le..kt mana ekk..kami ni sebulan skali je makan kt luar
tggu aku jadi kaya..kompom ari2 makan luar...pestu kene sepak ngan EN somi...

Namakan buku terakhir yang kamu beli?
Buku gambar binatang tuk anakku


Apakah nama penuh kamu?
Siti Nurhaliza... eh!! bukan erk..

Hafizaillyana Bte Haji Heksan Bin Kamsi Bin Hj Tahir ( ijan..tul ke Kamsi bin Hj Tahir?? )hiks


Kamu lebih senang dengan mak atau ayah?
bila nk jawab soklan ni, tetiba aku rasa cam da pernah buat ler??...



ngan mak...hiks..
ngan abah bile time kesempitan wang..tp cakap melalui orang tengah..mak den le...


Namakan seseorang yang kamu ingin berjumpa untuk pertama kalinya dalam hidup anda?
nak jumpaaaa kekasih lama..hahaha..mampos aku kene lesing ngan EN suami..
aku nak jumpa ngan kawan2 blogger akuuuu..huwaaaaaaaaa...
bila bleh jumpa korang ni...Syana??...Eila??..Cik Hel??.. dan lelain???

Adakah kamu mencuci pakaian kamu sendiri?
hahaha...mestilah si LG yang cucikan..
sape LG?? mesin basuh auto..
hahaha..."jaman da berubah"..


Org yg kamu nk tag ???
Aku baik...tak nak tag sesape..
hiks

Wednesday, April 15, 2009

Tak cukup masa & Terima Kasih

hahaha....tetiba je rasa x cukup masa semenjak dua menjak ni..
terkejar sana sini...
mana nk buat keje opis...
mana nak jaga kedai..
mana nak buat marketing (ni syana yang ajar aku)...
memula buat blog kedai lagi lah..
dah hampir putus asa...
asik x jadik jek..
ada je yang x kena...
tapi teruskan jugak..
dalam hati ni berkata :-
" Tuhan ngah uji aku ni... memula nak meniaga mana ada tetiba je senang..
apa orang kate..susah dahulu, senang kemudian ye tak?? "

maka saya pon gigih le buat blog berkali2..edit sana sini...huh..penat tau..
tapi tak per.. nak cari rezeki kenelah lebih usaha kan..hahaha..

Sebelum tu nak ucapkan terima kasih kat Syana..sebab dia banyak support dan banyak bagi tunjuk ajar pasal meniaga online ni..dia pon tolong saya sebarkan kedai saya ni kat kawan2 dia...terharu saya...almaklumlah saya ni kan budak baru nak belajar...hiks...
sebeulom ni pernah mintak pendapat dari dia..saya tanya dia kalau saya nk try meniaga online ok tak..nak tambah income..pestu dia jawab ok jek..dia suruh saya google kat tenet...
maka, satu hari tu terjumpalah kedai kain ela ni... maka secara x langsungnya saya pon bukak kedai kain ela secara online...hihihi..gitu ler ceritanya.. sebab tu ramai yang terkejut..yelaaa..tetiba je ada kedai kan..hiks...

Tuk En Cerpelai plak, terima kasih sebab promote kedai ni kat blog ngan kawan2 pejabat...hiks..
Dah maju kang, ayang lanje makan Kepci ek..hihi...

Kepada kengkawan lain tuh, terima kasih sebab sudi jenguk kedai saya dan support saya.. Jadi follower lagik..mmg terharu...

InsyaAllah...mudah2an apa yang saya buat ni dapat menambahkan pendapatan keluarga saya..dan bertambah rezeki keluarga saya..Amin..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...