Friday, May 29, 2009

Tukar Plan

Setelah saya pk pk punya pk....Tak jadi le p air terjun tu..dah takde mood..hiks..
saya tukar plan...tengok wayang ngan hubby jek sempena nyambut anniberseri ke 4 kami pada 5hb 6 ni...pestu g makan2 jek...

Qaisz??...hehe..duk umah ngan nenek...ibu ngan ayah nak dating jap...boleh kan??
Tadi baru pas tepon mak saya..cakap ngan Qaisz...ni dialog nye

Qaisz : Ibu, ni atok beli jajan ni..atok beli...
Ibu : Ye ke...adik dah makan ke jajan tuh
Qaisz : dah...
Ibu : dah mandi ke belom?
Qaisx : dah...ok..babaiii...

hahaha..sabo je lah..tetiba babai jek...hiks...suka sangat..slalu dia x nak bercakap klu saya tepon dia..hari nk bercakap plak..bagus2..anak ibu da besar..ada harapan jadi abang ni..upsss!!! tetiba je erk...

Citer pasal anniversary, hari tu awal2 dah bagi En Cerpelai kasut...yelaa..kesian kat dia..kasut kerja dah lunyai...tapak dah nk tercabut..tu yang belikan kasut tuh...
hihi...

ok ler...takde ayat da ni...

P/s : uols...ok tak kalau saya buat entry pasal saya n En cerpelai..ala..citer pasal mula2 kenal..
ada yg nak baca tak??..sempena annibeseri kami...

hahaha

Thursday, May 28, 2009

Tak jadi kot??

Ingat tak entry pasal nak pergi picnic ngan family En Cerpelai tuh??..
Nampak gayanya x jadi kot...sebab bapak mertuaku bizi bangat....
nan ado masa katanya...ermm..tak pe lah...
(dalam hati da sedih giler tak dapat mandi air terjun..huhuhu)

Nak buat camane kan...memasing ada hal...nampak gayanye suara hatiku ini tidak dilayan sama sekali...hahaha....buat penat je ko plan fieza oiiii....ko berangan je lah yang ko tgh mandi air terjun sambil mendengar derusan ombak menghempas pantai..upss..apa daa pantai plak!!!
Niat patik tersangatlah baik...nak menghiburkan hati kamu, kamu dan kamu...
nak bagi merapatkan lagi hubungan kekeluargaan antara kita, kita dan kita.....
But..it's ok.....never mind...

"En Cerpelaiiiiii.....sila tepon En Anip...ajak ler demo2 tuh...!!!"
huwaaaaaaaaaaaaaaaa.....

Entah le..tak tahu kenapa saya beriya2 sangat nak ke sana...adakah sebab saya ni kaki jalan??
nak berjalan punya pasal ye tak??? (bak kata en cerpelai le ni)

Ala.....memang betul pon...yelaa...ngaku yang saya ni kaki jalan...kan jonet kan??...
Jenis tak reti nak duduk rumah...ade je plan yg bermain di akal fikiranku ni..
paling dekat pon dapa pergi kedai depan umah jadi le...tak pon bawak Qaisz g umah kakak saya naik motor..pusing2..sambil menghirup asap kenderaan..Erkk!!!

Ok2..da lari toping...eh..topik....

ItusahajelaporandarisayaBiniEn.Cerpelaia.k.a.fiezzzzzaaaaaaaahuttttttt...

Nampaktaksayatghmandikatsituuuuu??..hahaha

Wednesday, May 27, 2009

Dapat sijil kelahiran...

hahahaha.....sayadapatsijilkelahirandaricikhelkusayangmu...
ateee..sukebenotaipsambungsambungtanpaspace...
haaa...kansayadatiru...adapahamkaaa???...
kalutakpahambuat2pahamye...
timekasihcikhelbagisijilni...cunbangatcamtuannye....



Tuesday, May 26, 2009

Hadiah Itu...

Semalam petang balik dr keje mak cakap ada barang tuk En Cerpelai...
Nampak kt meja luar tu ada satu kotak besar berbalut lagi...
Rupanya hadiah En Cerpelai dah sampai..ala..hadiah yang En Cerpelai menang teka teki tuh...
APa lagi..ngan rakusnya En Cerpelai bukak hadiah itu..haha..
sebelum tu amik gambar dulu....hiks..
Jom tengok gambar...



Selebihnya tengok kat blog En Cerpelai ye...

Monday, May 25, 2009

Plan nak berkelah ngan family mertua

Panjangnye tajuk...hehehe
Saya plan nak pergi picnic ngan family hubby ler...yelaaa..selama bercintan ngan hubby sampi skang da kawen , dah ada anak tak pernah nak merasa picnic ngan family hubby...
Selalu picnic ngan family saya je kann...ni nak ler g ngan mertua lak...
sesambil beramas mesra ngan meraka...hehehee...

Oleh kerana saya tggu orang lain plan, tapi tak de sapa yang plan, maka sebagai menantu sulung / kak ipo sulung, kenalah saya menyuarakan hasrat dihatiku ini..cheewaaahhhh...
pagi tadi saya tepon mak mertuaku..g tau pasal plan ni..mak mertua saya cakap dia ok jek..
adik badik lain pon ok..cuma ayah mertua je lah...bizi sentiasa hehe...mak mertua saya kene wat appointment ngan ayah dulu...ayah kan bakal YB..hiks (Ya ampunnn) klu ok baru bleh plan..hiks..

Saya suruh adik2 ipo bawak tunang ngan awek derang...bile lagi bakal2 menantu nak bermesraaa...time ni le kan...kira ok dapat biras cam saya ni...sporting....baik...rajin..eh!! rajin ke..sikit2 ada ler kan..(puji diri sendiri nampak)...
cuma tak pasti nak g mana..klu g pantai dah boring lak...pestu panas kan..kesian Qaisz..
teringin nak p air terjun ler...rasa2 sg congkak ok kan tuk family n budak...korang ada idea tak??..

Mesej tuk hubby n Angah :-
kalau acik ngan ucu ikut lagi best kan??..hahaha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...