Friday, July 17, 2009

Gilerrrr glemer kah aku??

Tajuk tak bleh blaaaa...kahkah!!lol
En Cerpelai cakap saya giler glemer..sebabnye saya suke sangat amik gambar sendiri, tgk cermin lama2, tgk gambar sendiri..tgg video sendiri...hehehe
sambil tu verangan jadi model...wakakaka....
Ntah ler..saya mmg suke cm tu...snap muke sendiri nk tgk kot2 ada tak kene ke ngan muka saya..
wekeke...sesungguuhnye saya bersyukur dengan apa yang ada...hehe
korang tak caya ke saya suke amik gambo sendiri??
Nah!!..tengok le gambar kat bawah ni..
tapi saya letak yg bertudung je lah ekk..
byk lagi sebenarnye..tapi tak bertudung..hehehe



Wednesday, July 15, 2009

Kami ke Kliinik

Semalam pas balik keje terus ajak hubby pergi klinik sebab keadaan hubby masih tak sihat lagi..
masuk smalam ntah kali keberapa ktorang ke klinik...
asik mengadu sakit kepala jek...
ktorang g Poliklinik Siti kat Andalas...
doktor cakap hubby bukan kene demam denggi atau H1N1..Alhamdulillah...
pestu cek darah tinggi plak..mak aiiiii...memang tinggi...
120/100
doktor suruh datang cek BP lagi hari ahad ni..
tinggi tu maybe sebab hubby tak sihat..
dan mungkin juga hubby stress pasal kerja..
pasal rokok pon menjadi punca darah tinggi jugak...
dah suruh hubby benti rokok slow2....
malam tadi lepas je hubby makan ubat, terus kabommmmmm....tidoo ler apa lagi..
dah kene ngan beberapa bijik ubat...hehehe

Saya pon g klinik jugak..tapi klinik yg berlainan.,,carik doktor perempuan..
sebab 2 minggu lepas baru je habis piriod...
tapi skang ni mai lagi piriod tu..slalu x pernah cam ni pon...
tu yang pergi cek..tapi doktor kata normal klu kene skali cam ni....
bukannya doktor nak scan ke kat perut saya..mana tahu ada pape ke kan...
doktor just pot pet pot pet je...
kekdahnye saya just bayo duit consultant saje..RM8 hengget..
kat Poliklinik Zailina...huhu...

EN cerpelai sedang mendaftarkan dirinya..hehe..manakala bininya sebok nak snap picture...kahkah..

Kesian En Cerpelai....

Tembamnye pipi aku...


NI lak kat Poliklinik Zailina

Tuesday, July 14, 2009

Kasut Buaya Qaisz

yuhuuuuu....orang lain beli aku pon sebok nak beli gak kan..
Nak merasa le beli kasut buaya ni...
nak beli yang kat butik, jangan harap lah kan...
mmg hazab le nk beli kt sana...
tetiba dapat email dari kawan kt opis lama...
kak mala ada jual kasut buaya ni..
apa lagi..lajuuuu je aku tepon dia...hahaha...
murah sajoookkkk..RM35 jek...memacam design ada..
korang g terjah kedai dia ekkk..
saya beli ye kak mala...


http://falarisyakids.blogspot.com/


Keje melambak..tapi sempat snap gambo kasut..heheh

Warna merah...ntah le..suke sangat aku ngan warna merah ni..
kalau beli kan barang ke..baju ke tuk qaisz..mmg tangan tu gatal nak amik warna merah...hehehe

Monday, July 13, 2009

Opis Lama & Opis Baru En Cerpelai

Ha...kan saya dah update secara marathon...
hiks
nak tunjuk opis lama ngan opis baru En Cerpelai kita ni...
skang dia semakin bizi ngan kerjayanya..hahahha....
papepon kerja tetap kerja..kesihatan kena jaga ye sayang!!
jangan tensen2 kang darah tinggi tu naik lak..hiks..
Semoga abang sentiasa sihat dan dipermudahkan segala urusan..
Aminnn..

Mula ngan opis baru ek.



Workstation EN Cerpelai..

Keadaan di sekitar department beliau.


Opis lama..





Berlepakan bersama makcik dan kak sedara

Sabtu cam biasa tak keje..
dah tau ada orang nak datang...
apa lagi cepat2 kemas bilik, kemas umah, lipat baju..hahaha..

hat ni saya terkene "wakenabeb" ngan kak sedara saya..
adoiiii...

perbualan melalui tepon:-
Kak Niza a.k.a kak sedara : Hello dik..akak tak jadi datang tau..nanti mak akak ngan kawannya datang sendiri g umah adik..derang baru lepas tgk nenek tu... Saya : la..nape lak tak jadi datang..betul ke ni..tapi adik trace no akak tadi, akak ada kat kawasan klang *yang ni saya tipuuu* hahaa..sebab naluri mengatakan mmg derang kenekan saya..tapi saya layankan je. Kak Niza: eh..betuller..mak abg iwan ajak akak balik melaka.. Saya : kenapa tak dengar suara mak abg iwan pon.. Kak Niza: derang naik kereta lain ler... Saya : ha..ok ler..tak pe..huhu *sedih*
tak lama lepas tu mak cik saya (mak kepada kak niza) pon sampai umah...
soalan pertama saya "mana akak??" makcik jawab : akak takde..balik kampung *muke siyes ni makcik saya jawab* cik yati : alah..akak da kawen da ada laki mana nk ingat kat adik lagi
saya pon hmmmm...betuller akak tak jadi balik...

tgh borak2 datang lagi satu kete warna itam..

saya : penipuuuuuuuuuuuu....pandai korang bersekongkol buat pakatan ni..
huwaaaaaaaaaa.....wakenaaabeb!!

kak niza lah yang datang..sape lagi..adoiii..hiks

Ptg tu ktorang pergi Giant, pestu terus ke Tanjung Gila..makan kat muara..dapat makan preee..huhu..timekasih bebanyak...

jom lah tgk gambau ye...

"Tengah bersms ngan "belen2" ke ni??"


Kak Niza bersama mak kesayangannya..Cik Milah..

Me, Qaisz & Nek Milah..hehee

Nape mata kamo Qaisz?? kene flash ye..hehe

Buat per tu kak??


Muka da lapo ke ni??..hiks


Adehh..syedapnye tembikai laici ini..huhu

Teh tarik En Cerpelai

Udang goreng tepung

Sotong goreng tepung

Cencaru goreng tepung..eh!! silap..Cencaru Bakar

Ikan siakap ..... ala..lupe namanya..ikan siakap masak apa ye ni? Kak niza , lupe ler..adik tau makan jek..huhu

Sambal tumis, kuah asam dan lain2..hihi

"Makannnnn time..tapi Qaisz bukan makan pon..sibuk susun piring kt situ..seb baik time tgh makan dia jadi Good Boy..aman mak paknye nak mencekik..hahaha"

Nampak tak Qaisz tgh tengok apa tuh?? Tak nampak?? Meh saya tunjuk..
Tengah tgk kepala ikan ni haaa..hikss..

Habis licin ikan tuh..hihi

Kenyang wei....hiks

Dah kenyang jom kite balik...Time kasih ye kak n abg iwan sebab blanje kami makan...
Dan time kasih sbb bagi baju kat Qaisz..semoga akk n family murah rezeki...

Kek Pulut Kuning & Tart Bakul

Khas tuk tatapan Kak eza dan rakan2...

Kak sedara saya ada mengambil tempahan untuk kek pulut kuning sebagai hantaran, majlis pertunangan, majlis pernikahan dan majlis hari jadi...apa2 majlis pon boleh...
Dia jugak ada mengambil tempahan tart bakul..

Jom tengok gambar yg sempat saya snap
Harga dan contact no nanti saya edit lagi ye..








LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...