Friday, August 21, 2009

Selamat BErpuasa

Kami sekeluarga ingin mengucapkan selamat berpuasa kepada kengkawan semua...
Semoga puasa kita kali ini penuh bermakna dan penuh keberkatan....
Kami juga ingin memohon ampun dan maaf sekiranya ada terkasar bahasa, tersalah cakap dan perbuatan2 yang tidak disengajakan...


p/s : malam ni ingat nak jenguk mak mertua n adik2 iparla...esok kan dah nak puasa...hehe
"Makkk....menantu hantu nak datang malam ni...huhuhu..."

En. Cerpelai tolong bawak ye malam nanti....

Thursday, August 20, 2009

Lap Top Oh! Komputer

Minggu ni En Cerpelai di kejar dateline...hihi...maka terpaksalah kami mintak sedekat dari umah ke rumah..eh..apa daa..
ktorang pergi umah kakak aku ler...memula pinjam laptop kak ita aku..masa tu hari isnin kot..tetiba hari selasa abg ipau nk guna lak laptop tu.Kene pulangkan balik la kt umah dia ptg selasa tu.En Cerpelai nak kene hantar artikel hari rabu.Sudah!! mana lak nak cari kan..Nak pergi CC bukan tak bleh..tapi tak dapat idea la sebab kat CC kan bising ya amat..

Aku pon dok ym la ngan anak buah aku tuh..sebab tingat kt umah dia ada komputer lama..pestu dah tak dipakai lagi..nak taknak lepas balik keje hari selasa terus ke Banting..nak tengok komputer tu..bleh hidup..tapi keyboard lak rosak masa tu..CPU plak kakak aku baru betulkan..cuma tak de port untuk USB je..oklaa tu kan..bleh hantar kedai..tuk masukkan USB port tu..

Tapi nak tggu hantar kedai tu kat mana lak hubby nak menaip..nak tak nak pinjam lap top anak buah ler jawabnye...Selasa depan kene pulangkan balik..adeh..susahnye lah takde alat canggih tu..hehe..ala..cuma nak guna Word je..

Aku pon dok call lah kedai komputer tye CPU 2nd hand..mahal gak la dalam RM400..pestu aku g tau la cina kedai komputer tu yang cpu lama ni bleh tukar beli ke? cina tu cakap tak bleh..aku citer la kt cina tu sebab CPU tu cuma tak de Port tuk USB kan..mana lak nak cucuk Pendrive nanti..hiks..alih2 cina kedai tu cakap "Amoi, u bawak itu USB datang kedai laa..nanti kira masukkkan barang untuk USB port tu.."hahaa..Aku kan terlebih bijak bab2 komputer ni..manalah reti sangat..boleh rupenye wat cam tu..takyah susah2 nak carik RM400 tuk beli CPU 2nd..tapi sampai skang hubby tak bawak2 CPU tu lagi kt kedai..pestu cuma nak kene tambah keyboard ngan mouse je...

Aku kan kalau boleh semua nak kene setel dalam satu hari...dok menyemak je komputer tu kat rumah selagi tak direpair...hubby kata takde duit nk repair..rasa2nye kite bleh hantar komputer ngan CPu tu dulu kat kedai kan...derang dah check baru lah kita tau harganye..selagi tak bayar, selagi tu lah derang akan simpan barang kita kat kedai dia kan??..ada duit baru la amik..hihihi...

Kenapa Perlu Menipu??

Sebelum tu aku nak mintak maaf kalau apa yang aku nak tulis ni buat korang terasa...
tak semua pon..ada la segelintir yang aku perasan.....

Kekadang aku makin tak paham ler ngan dunia blogger ni...
Boleh tak jadi diri sendiri..jangan nak menipu readers lain??
Ko nak mantapkan citer2 ko, ayat pon nak kene bagus kan...nak bagi menarik citer2 ko tuh...
dalam masa yang sama ade gak ko selit bab2 menipu ni erk...tolonglah!!!

Ntah lah...nak cakap lelebih pon susah...
takkan ko nak solat pon ko nak citer dalam blog kan..nak hebohkan semua orang..salah tu wei..
tak ikhlas namanya...
tapi kang bila tak tulis, orang cakap kite tak solat plak..susah gak tu ye..hmmmm...
yang penting diri sendiri dan DIA sahaja yang tahu bahawa kite ni solat ke tak solat ye tak??

Dah lah..malas nak cakap bebanyak...


** Aku mintak maaf sekali lagi kat korang..tak tuju kat sesiapa pon..cuma aku pelik jek..Maafkan akulah kalau ada yang terasa erk..emo skit hari ni..**

Tuesday, August 18, 2009

Berita Gembira ke Sedih NI??

Dengan gembiranya saya nak umumkan bahawasanya.....





************











***********








***********








**********



trip ke Cameron adalah ditunda ke tahun hadapan...kahkahkah....
fadan muka haku...tak merasa nak g Cameron tahun ni....

kenapa tak jadi??? laa...nak tau gak ke korang ni...
ok lah aku g tau..

sebabnye salah sorang member ktorang nak bertunang..
pestu adik kepada Ketua Kumpulan Gangstar kami pon nak bertunang gak...huhuhu
tapi ni adalah sebab UTAMA...iaitu H1N1..tak berani acik nk bawak anak beranak g Cameron tu...tunggu lah virus tu da takde kang baru pergi ye..
ala..takkan lari gunung di kejar....huhuhu





Monday, August 17, 2009

Selamat Menyambut Bulan Ramadhan Al-Mubarak

Sabtu ni kita da start berpuasa kan??
Jadi saya sekeluarga nak mengucapkan selamat berpuasa kepada rakan2 blogger yang saya sayangi..heheheCam tulis surat plak aku ni..hiks...

Persiapan puasa kami biasa2 saje..kalau bleh bulan puasa ni tak nak lah beli juadah banyak2..
membazir plak kang..tapi tu laa..dalam keadaan lapar bila pergi ke bazar, nampak tu sedap..nampak ni sedap..tangan pon main amik jek...last2 bila berbuka makannye sikit jek..
yang lain jadi perhiasan...hihihi...

Tapi klu bulan puasa mesti tak tinggal air tebu ngan cincau...pestu mesti nak ada kuih muih..haihh..camane nk berjimat klu cam ni...takpe..kite cuba untuk berjimat ye kali ni...

Sesapa yang selalu bulan puasa banyak tuang tanpa sebab, klu bleh tahun ni cukup2kan lah sebulan ye...rugi tauuu klu tak dapat puasa sebulan...setahun sekali je bulan Ramadhan ni datang betul tak??..mana tau esok lusa kite tak sempat nak burpuasa lagi ke..ye tak??

Tapi kan skang ni saya dah rasa cam bulan puasa plak..sebabnye perut ni rasa lain..rasa cam perut orang berpuasa..lapo mmg lapo..tapi nak makan tak de hati plak..ala2 cam tgh berpuasa tuh...takpe2..kang bila da start berpuasa tak lah terasa sangat kan??
Saya ni bile time berbuka kene makan n minum sikit je dulu..klu sekali ngappp mmg tak laa kan.. kene cepat2 g toilet sbb nak muntah..biasala..gastrik kan.hehe..perut kosong satu hari tetiba kene isi makanan banyak2..mmg tak diterima oleh perutku ini...time ni lah dapat berdiet..kahkahkah...nak kene beli stok fresh milk ni...sbb time sahur mmg tak leh telan nasi.. kene minum susu je buat alas perut..kalau telan gak nasi, alamatnye kul 10.00pagi dah lapo balik..hehe..pelik kan saya ni..bbak kata suami saya "Aku ni kawen ngan pompuan pelik"..hehehe



lah...asik membebel je aku ni...hehehe





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...