Friday, September 4, 2009

Bag Raya Dah Sampai & Hadiah dari Syana

Ari tu ada beli handbag raya ngan my laling syana...semalam baru dapat..thanks yang..
aku beli 2 bijik..satu tuk aku..satu lagi hadiah tuk anak buah aku yang dah konvo ari tuh..
selama dia periksa dari UPSR smpi lah masuk unibersiti aku tak pernah bagi dia hadiah pape lagi..
so ni aku bagi handbag sekali harung namanye...hiks..bleh buat raya ye dak..

Belek punya belek bag tu skali tgk ada hadiah plak kt dalamnye...ari tu syana ada pergi Cameron..
so dia bagi aku FM..cantek woo..aku mmg suka...nak2 ada gambo strawberry...mekasih ye yang..ingat gak ko kat aku..terharu aku...bila plak aku dapat g cameron nih..hiks...

korang..semalam tak jadi buat puding laa..bleh plak aku terlupa nak beli barang2nye..takpe esok smpi senin aku cotiii...bleh bersilat gayung kat dapoq tu...kikiki...

Hadiah dari Syana....kiut miut kan...
dah ku letak kat peti ais...

apa tu???
hehehe..



coba teka mana satu aku punya bag..hihihihi

Thursday, September 3, 2009

Cuti Puasa...

Aku skang tengah cuti berpuasa...kehkehkeh..pepaham je lah ye...
aku ni biasa lah klu bendera jepung da datang , maka kerajinan aku pon datang gak lah...
hiks..habis malam tadi satu dapur aku kemas..mana yg tak pakai aku buang semua masuk tong sampah..kebetulan hubby plak ada kerja malam tadi...
Si Qaisz plak tdo awal..apa lagi...dari kul 9 smpi kul 11 aku mengemas...terus blingbling je dapur aku tuh..pestu kemas bilik skit2..
tu pon ada niat nk bukak semua langsir lama..tapi kang takkan nk pasang terus langsir baru..awal giler plak..tak seperais kang..hehehe...
kehkeh...time mengemas waktu awal piyed mmg aku tak rasa penat ke sakit ke apa ke...Tapiiiii...sekarang baru aku sakit pinggang..lenguh2 kaki..adoiiiii...

Tengah coti ni harus lah aku kene kemas rumah tuk raya kang..lap cermin tingkap laa..basuh karpet laa..rasa cam nak beli cat jek..sebab can kat dinding umah tu da terkopek disana dan disini..
Qaisz lah ni..suka kopek2 cat tu..hihihi...ikut perangai aku kot..aku pon pantang nampak cam tu..mesti nak kopek...hiks...

Balik keje ni klu smpi awal, ingat nk wat puding cocktail (tul ke aku eja?) laa...resepi dah ku amik dari 2 orang blogger.. Si Ana ngan Princess N...hiks..gara2 nampak derang buat la ni aku smpi teruja..ingat nk buat ptg smlm..tapi hubby ada keje..so lambat lak balik..aku lak dok call sana sini cari orang mintak toling amik aku..alih2 call adik ipau aku si miji tu...segan den tau...da bape tahun aku jadi ahli kuarga derang..semalam adalah pertama kalinya aku mintak tolong adik ipar aku amik balik keje..kehkehkeh...tapi aku tak jadi tompang dia pon sebab hubby dah siap keje..masa tu dah nak kul 6 pon...sorry ye Angah..menyusahkan ko semalam..penat ko terkejar2..hiks..

ok..tu je nak citer tuk hari ni...sakit perut da ni..sesungut datang menyerang...bye...

Wednesday, September 2, 2009

Kad Rayaku Yang Pertama

yahooo...saya dapat kad raya...terkejut den bila masuk opis pagi smlm tgk kt atas meja ada sampul kad raya...siapa lak bagi ye ni...nak kata peminat den ni dah kawen dah..kahkahkah...
aku pon bukak lah dengan rakusnya...rupanya "ayang" aku yang bagi kad ni...
thanks syana....lawa woo kad tu..masa tgk kt blog ko nmpk kecik..tapi besar gak rupanya..
time kasih yang.....

Tuesday, September 1, 2009

Cerita 3 Dalam 1

Diam tak diam hari ni dah hari yang ke 11 kite berpuasa ye tak...
kejap je rasanya kan?..
Cuti korang amacam? mesti ada yg p soping moping raya..kehkehkeh..
Aku tak kemana pon...jom baca kisah dari hari Jumaat smpi ke hari Senin...

Jumaat
Keje cam biasa..petang tu dapat call dari adik ipau..si miji tu ler..dia tye malam nanti datang umah tak sebab tunang dia datang buka kt situ...then aku cakap tengok lah camane nanti..nak tye abang dulu...dalam kul bape mak mertua aku lak call..tye aku berbuka kt umah mil ke tak..aku terus ok kan jek..hehe..bila lagi nk berbuka reramai kan..tu pon ayah mertua ngak ada..kerja lagi lom balik..hehehe..balik keje cepat2 g bazar beli ciken wing, kerabu mangga ngan air..
pestu smpi umah mandi kan Qaisz sekali..kul 7 baru g umah mil..hehee...ala..umah dokat yo!
lepak sana smpi kul 10.30 malam kot...hehe

Sabtu
Sabtu aku tak keje..tapi hubby kene keje 1/2 day...lepak2 je kt umah sambil bermalas2an..kehkeh..main ngan Qaisz sesambil buat mangkuk kuih tako pki daun pandan...
ye..aku buat kuih tako hari tu..kehkeh..dalam kul 3 ptg berdezup ke banting sebab nak pulangkan laptop anak buah..bagi skali kuih tako tu kt dia...g kejap je pon..pestu balik..smpi umah cepat2 blend air tembikai laici..hehe..ter'RAJIN' skit hari tu..huhuhu
Keputusan kuih tako yg aku buat pertama kali adalah terkurang air..hehe..keras skit kuih tu..
pestu permukaan tak rata n licin..takpe..kata puasa..camane nk rasa kan..hehehe
tapi keputusan air tembikai laici mmg "hao liaouuuu" hahahahha....
sedappppppp...

Ahad
Dalam kul 3 ikut hubby g kastam pestu terus ke umah kawan hubby kat klang..amik anip ngan aini..pestu terus ke damansara kt kg kayu ara ke apa namanye..nak tgk wife member hubby bersalin...hiks..buka kt umah kawan hubby..tp ala kadar jek..buat isi perut..lepas solat maghrib tu terus g carik kedai makan...tp lupe la makan kt mana..hiks..smpi umah dekat kul 12 malam..kehkeh...

Isnin
Qaisz nangis je time ni..atas berkat kesabaran aku akhirnya Qaisz mendapat jentikkan daripada aku sebanyak dua kali..jentik kat jari dia tuh..merah gak laa lepas tuh..hiks..
pestu bawak dia jenjalan naik motor..tengahari buta time tuh..g 7-11 belikan air ngan makanan skit..baru lah dia senyap..
Ptg kul 5.30 bawak Qaisz jalan2..tapi jalan kaki sajok...sebab motornye hubby bawak g CC..
jalan punya jalan kaki akhirnya smpi umah MIL..seb baik Qaisz tak mintak dokong..smpi umah mil tgk barang2 bersepah..rupanya derang baru balik soping..beli dapur yang nipis tu, beli frame lagi beli apa ntah..hiks..pestu fil ajak g bazar carik kuih..aku pon ikut la skali..bawak qaisz..seb baik tak kene tahan dek polis..sebab masa tu aku x bawak i.c..kehkeh..
FIl ngan murah hati bagi duit kt aku suruh beli pape tuk buka...malu seh...tp takpe..bukan selalu...hiks..time kasih laa pak mertua ku..mudah2an bertambah murah rezeki ye...
Fil hantar skali ktorang smpi umah..takkan dia nak biarkan cucu kesayangan jalan kaki lagi..kehkeh..pestu Qaisz dapat baju dari atoknye..time kasih2...hehehe...

Malam lak dalam kul 9, ktorang g uamh MIL plak..sebab nk suruh hubby tgk kipas canggih yang FIL beli..hehe...comel je aku tgk..aku paling syokk malam tadi sebab qaisz dijaga oleh babysitternye..sape ke lagi..si miji lah...hiks...dok main baling bantal smpi tak nak balik...sabo je lah...last2 bleh plak Qaisz lempang babysitter tu...haihh...udah ler tangna dia klu memukul bukan main kuat lagi...kesian adik ipau aku..hehe..anak sape la ni..hiks..

ok..itu saje cerita aku..sekian..TAMMAT!!

Letak sengkuang skit...tepung lak guna tepung hwee kee ke apa ntah

Udah siap..tak cun laaa..huwaaaaaa


Air tembikai laici...aku buat sendiri tau..rasa dia lagi umpphhh dari kt kedai..puji diri sendiri nampak...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...