Thursday, September 10, 2009

Sambal ikan bilis petai

Tengok blog syana tadi dia dok post gambau sambal ikan bilis petai..
aku pon tak gemar makan petai sebenarnya...aku lagi suka jering..
sekali ada satu malam tu masa g umah mertua, ktorang bawak nasi lemak..
Mak mertua aku plak kebetulan masak sambal ikan bilis petai..aku try la makan..perghhh..sedap wei...ngan petai2 skali aku makan..kehkehkeh...bertambah2 aku amik sambal tu..

sampai skang aku dok terbayang2 sambal ikan bilis petai versi mak mertua aku...hihihi
try beli kat kedai..tapi tak syedapp..nk buat sendiri kompom la tak sesedap mak mertua aku punya sambal...

p/s : Angah..klu mak masak sambal tu lagi tlg roger2 akak erk..ngan muka tak malu kang akak dtg umah..kehkehkeh..ko plak sila jalankan tugas sebagai babysitter..akak nak makan ngan puasnye..hiksssss
tapi bila tuuuuuu..huhuhu

Aku makin tertekan...

Haihhh..orang lain bila dengar lagu raya berkumandang sikit punya happy sebab tak sabo nk raya..
tapi aku????. makin tertekan wei bila dengar lagu raya..
sebabnya banyak benda tak setel lagi...

-baju aku anak beranak kat tailor tak amik lagi
-kasut qaisz tak beli lagi
-kuih raya tak beli lagi
-duit raya tak tukar lagi
-baju hubby tak beli lagi
-yang paling penting ZAKAT pon tak sempat hubby nk p bayo ~ korang dah bayo ke?
-road tax kereta nak mati 25hb ni
-rumah tak kemas lagi
-langsir tak pasang lagi
-bilik pon tak kemas lagi
-lampu pelita tak pacak lagi

YA AMPUNNNNNNNNNNNN!!!!!!!!!!!!! banyaknye tak setel lagi..
bukan sebab aku sengaja nak lengah2kan
tapi sebab $$$$$ tak dapat lagi

Ya Allah Ya Tuhanku Kau permudahkanlah segala2nya...Aminnn...









Tuesday, September 8, 2009

Puding Cocktail

Hari sabtu lepas den buat puding cocktail..akhirnya buat jugak..
senang yo rupenya nak buat..modal pon tak byk..cuma guna susu cair, cocktail dlm tin tu, gula ngan agar2 jerk..hehehe...syedappp wei...1st time aku wat puding ni..
Buat dua bekas..satu lagi bagi kat mak mertua..hihi
tenkiu ye Ana ngan Princes N sbb kongsi resepi puding ni...

Resepi Puding Cocktail

1 paket agar2 (yang harga RM2.00 tuuu)
1 tin cocktail
5 cawan air
2 cawan gula
1 tin susu cair

Cara:-

1. Masukkan air..tggu smpi mendidih..pestu masukkan agar2..kacau sampai agar2 tu cair
2. Masukkan susu cair dan gula..kacau hingga gula tu sebati..
3. Masukkan 1 tin cocktail tadi..jangan kacau terlalu lama..takut nanti buah tu jadi lembik sangat..jdn pulak kacau kejap sangat..nanti buah tu masih keras dan susah pulak nk potong puding tu...hehe
4. Masukkan ke dalam bekas..sejukkan..siapppp...hehee



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...