Friday, October 16, 2009

Menuggu kedatangan seseorang...

Yahooooooooooo.....tak sabar nak tunggu esok..
sebab aku tengah menunggu kedatangan my lalingggg....
wah...siapakah itu???? jeng jeng jeng...

ni 1st time dia nak datang umah aku...
aku nak masakkan sesuatu..apakah itu??
jeng jeng jeng...
tunggu next week aku citer erk...

harap2 si dia ngan suami tak sosat lah nak carik umah aku ye...


aku bagi klu lay ye...

- dia seorang blogger
- aku suke panggil dia "yangggg"..
- da kawen da..
- tokei kedai online gak
- orangnye kiut miut je

SIAPAKAH DIA????

CUBA TEKA...(tp takde hadiah tau..saje2 je teka)

Wednesday, October 14, 2009

MamaTisya Duit Raya Giveaway

Sticky Mode
Entry baru sila tengok bawah ye!!..

haihhh...bila habis raya..duit pon makin nipis tul tak..
jalan2 g tgk blog orang bukan main ramai lagi yg masuk contest mama tisya ni...
aku pon nk try join venture gak..mana tau rezeki kannn...hehehe

MamaTisya Duit Raya Giveaway
bermula 6 oktober hingga 14 oktober 2009
tepat pukul 5.00 ptg




syarat-syarat sgt senang & mudah :

  1. Terbuka kepada smua blogger
  2. Buat 1 entry & pastikan STICKY MODE smp 14 oktober 2009
  3. MamaTisya Duit Raya Giveaway (hanya tajuk ini yg diterima)
  4. Add banner di atas di sidebar blog anda
  5. Pastikan ada link MamaTisya (no link back will be disqualified)
  6. Seramai 5 org blogger bertuah akan dipilih melalui RANDOM ORG
  7. Sila tinggalkn nama & email anda di cni
  8. hanya yang memenuhi syarat-syarat ini sahaja yg akan layak
  9. Keputusan akan diumumkan secepat yg mungkin
  10. Duit raya tersebut akan di bank-in trus ke akaun bank anda nanti

Bukak Buku Akaun Qaisz

Kejadian nie masa 2 minggu lepas raya ye. Tak tahan pegang duit raya anak lelama.Daripada tebal2 kang terus jadi nipis plak.hahaha....

Nak selamat punya pasal cepat2 pergi bank bukakkan akaun tuk Qaisz..Bagus gak akaun budak2 nie..takde kat ATM..bagus2...Kira punya kira duit raya campur skali ngan duit tabung adalah dalam RM300 lebih..Alhamdulillah..rezeki Qaisz...

Memang dah lama pon nak bukak kan dia akaun..tapi asik terlupa jek..Akhirnya dapat jugak bukakkan dia buku akaun..alah..kat EON Bank je...Akaun Smart Junior...dekat skit ngan opis aku..
nak p Maybank jauh pulak..hehe

Duit syiling tu je dah RM50..banyak duit 50sen..hasil cilok daripada duit lebihan En Cerpelai...hehehehe

Buku Bank Qaisz

Tuesday, October 13, 2009

Sambut Besday Adik Ipar

Semalam dapat call dari adik ipar n mak mertua...derang suruh datang umah..
masa tu dekat kul 9.00 malam..hehe..seb baik Qaisz lom tidur lagi...
tengok2 ada bucket KFC ngan kek...disponser oleh adik ipar..wekekee...
murah rezeki ko Ngah..

ktorang datang tolong makankan jerk...lalalaaaa...
ngan tak bawah hadiahnye..almaklumlah lepas2 raya ni takde $$..
poket aku ngan en cerpelai makin menipis...kereta lak baru lepas rosak..
hambek kooo....takpe..aku tggu duit Nuffnang je nie...tggu RM100 baru aku cash out kan..
skang baru 50 lebih je..jadi laa..sape nak bagi kan...hehe


Jangan muntah lak korang..gambar banyak skit nie...hehee

Kek Coklat yang sangat sedapppp....

Kira ada berapa batang lilin tuu...hehe..


Besday Girl...Nina

Sat noo...amik gambo dulu..

Posing lagi..hehe

Ok...baru bleh potong kek...


Muka happy dapat mkn kek ngan KFC...

Mak mertua ngan Besday Girl..

Berkepit je la Qaisz ni..hehe

Maksu Ngan Qaisz

Monday, October 12, 2009

Happy Birthday To Yusma Nursafina

Hari nie hari lahir tuk adik ipau aku laaa...yang ke 15 tahun...



Happy Birthday To Nina..
Akak doakan semoga panjang umur dan murah rezeki...
Semoga menjadi anak yang solehah dan mendengar cakap mak n ayah dan abang2...
Semoga berjaya dalam peperiksaan PMR...good luck dear..

Bila Blogger beraya kat umah kami

Morning uolssss....sehat???
wahh..kene ceria2 di pagi senin yang dingin ni kan...hehee

semalam ptg aku, en cerpelai ngan qaisz g umah terbukak pakcik aku..dokat yooo...
lepas tu singgah umah mak mertua jap...dalam kul berapa ntah ktorang pon balik sebab hubby nak siapkan artikel Apo?..nak kene hantar pagi ni...

tgh dok borak2 ngan mak, tetiba dapat sms dari Sis Teja..dia cakap dia on the way nk ke umah aku..MasyaAllah..saya terlupa yang akak nak dtg hari ahad tu kak...wekeke..apa lagi g order mee goreng kat kedai lah..sbb dia cakap da smpi Kota Kemuning...elok je aku tgh siap2 nk ke kedai,
Sis Teja da call..dia cakap dia da smpi Pertonas..wahh!!!..kelam kabut aku..wekeke...

tapi seb baik anak buah aku ada kt umah...aku p amik Sis Teja kt Petronas..balik umah aku terus suruh anak buah amik mee goreng yang dah aku order tu...tapi mee goreng tu pedas sangat..kesian anak2 SIs tak dapat makan...Sis teja nie anak da 4 orang..yang sulung da 11 tahun kooo...tapi badan dia..aku tabikkkkk betul laaa...cam anak dara tau...jelezzzz aiiii..hehehe

Ktorang memang da kenal pon..tapi di alam maya je laa..lepas tu jumpa kat Subang time hubby g opis APo?..bila aku follow hubby g subang sure aku rojer SIs Teja ni..so time lunch ktorang akan makan sesama ngan Kak Sya n Kak Nora sekali...kann...bilalah dapat bergosipaannn lagi ni kak oiii...Kak sya, Apo? tak nak wat "Open opise" ke?..hahaha..

Sis Teja, sorry lah sebab hidangkan mee goreng kedai jek..tak sempat nk prepare pape..saya terlebih makan semut kot smpi terlupa yang akak nak datang...hehehe...pape pon terima kasih sebab sudi beraya ke rumah kami..hehe..umah kampung je kak..segan ngan akak..hehee..




Aku ngan Sis Teja yang kalah cam anak dara walaupun anak da 4 orang...hehehe
Aku lak da macam ibu beranak 10...hahaha...gemokkkk...
takpe..minggu ni aku start berdiet...

Anak Sis Teja ngan Qaisz..


Ibu2 bersama anak2nya...hehe
nie kalau aku ngan Sis Teja p soping mall bawak anak2 nie, mau bleh fengsan...
hehee...
Si Qaisz yang asik dengan peace je...


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...