Friday, August 20, 2010

Biskut Sarang The Semutssss...

Salam 10 Ramadhan.hihihi. Tajuks very2 taks boleh blah laa fieza oiiitttt.


Ok2. meh aku ceritakan disebalik tajuk itu. Alkisahnye raya tahun lepas aku tak dapat nak buat biskut sarang semut. ini adalah kerana mood malas melanda aku (boleh??) hahaha


So tahun ni memang plan nak buat pon tapi buat sikit2 je lew. Alih2 kazen aku tanya lak pasal biskut ni. dia kata nak beli kat aku sebab dia ada baby kecik. tak dan nak buat katanya. aku pon ok je laaa.. citer kat kawan aku ngan kawan opis en cerp, derang pon nak order jugaksss..so semua 200 bijik tuk di jual..sikit2 je laa..tak berani nak amik banyak2..mau mata aku jadi beruang panda kang..itu baru tuk di jual. tuk makan sendiri dan bagi mertua..berapa sudah?? haha..takpe2..belum cuba belum tau kan..


sape2 yang sudi tolong aku buat kuih sila hantarkan resume anda ke email saya (bengong tul ko ni fieza..) haha...






ni lah rupa bentuk biskut sarang semut aku yang menjadi kegilaan ramai oleh anak2 buahku dan sedara mara ku..haha very the poyozzz laa aku ni....

Thursday, August 19, 2010

Alhamdulillah..Qaisz dapat no 3 jek

Salam 9 Ramadhan semua...harap2 korang semua ceria2 dan sihat2 belaka...


Nak citer ni. bulan lepas aku ada masukkan Qaisz ke Peraduan Gaya Adik kat Majalah Pa & Ma tuu..Pagi ni saje2 masuk sekali nama2 pemenang dah di siarkan..tengok2 nama Qaisz dapat no 3. ok la tu kan. Hadiahnye tak tau apa benda. Derang lom bagi lagi.


Alhamdulillah..rezeki Qaisz..huhu


Kepada kawan2 yang rajin mengundi (korang tau siapa kan??hehe) terima kasih banyak2 ye...jasamu ku kenang..huhuhu

Monday, August 16, 2010

Puasa Ke 5 laa pulakkk

Haa… citer puasa yang ke 5 plak ye kawan2..


Pagi2 dalam kul 8 abang aku dah pon bertolak ke Bt Gajah…nak singgah Ipoh katanye sebab nak beli persiapan raya tuk anak2 dia..Aku pon sambung balik tidur..haha..tak senonoh tul aku ni kan…sesekali sesekala punnn..bukan selalunya punnn..hiks

Aktiviti ahad semalam takde pape pon..banyak tengok tv ngan baring2 sajok (baring ke tidur fieza oiiit???) Si Qaisz lak banyak buat hal semalam..ada je yg tak kene tapi kejap je laaa..saje nak ngetes kesabaran aku kot..wakaka…

Dekat kul 5.30 petang baru lah aku terhegeh2 jenguk dapur..mood aku agak suam2 kuku lorrr..nak marah jekk…perot lapoo cm tu la kot..mak suruh siapkan sandwich sardin tuk juadah berbuka nanti..aku pon siapkan laa..dalam tengah menyiapkan sandwich tu tetiba family mertua datang umah…jenguk cucu laa kan..siap bawak juadah berbuka lagi..terima kasih sangat2..murah rezeki ayah mertuaku sekeluarga…

Masa tengah berborak2 tu aku dok panggil Qaisz cam ni:-

“Adikkkk..ooo adikkk..”

Tetiba ayah cakap apa laa dah besar pon panggil adik lagi..patot da bleh panggil abang tak pon Along ke..

Aku jawab “Kang kalau dah panggil Along kang tetiba je dia dapat adik nanti”..hehee
(plan ujung tahun depan nih..harap2 menjadikk..wekeke) mau taknye..akak ipar pon dah tanya bila mau tambah lagi…hehe..InsyaAllah kalau ada rezeki kami, tahun depan ktorang plan la yee..doa2kan lah ye..


Dekat kul 6 family mertua pon balik…aku pon sambung balik buat sandwich sardine tu…menu berbuka tak la banyak mana pon…Mee goreng, masak lemak cili api, ayam masak kicap ( ni sume mak aku masak..) aku Cuma buat roti tu jek..pestu dapat juadah dari mertua, tepung pelita, mee hun sup ngan air tembikai susu…Alhamdulillah kenyang kami sekeluarga….tepung pelita tak leh tinggal..peberet aku ngan Qaisz..tapi aku slalu makan time kul 9 tu haa..masuk dalam peti ais..makan sejuk2.wahhhh..syokkkk habis….



p/s : hangin tul aku pepagi ni..semalam ada snap gambor juadah berbuka..then save dalam pendrive..pagi ni aku nk upload gambor kat blog skali tgk gambo2 smlm takde..haihhh...camane ni?? baca je laa entry tanpa gambo ye..

Cerita Puasa MInggu semalam :)

Salam 6 Ramadhan semua…kejap je dah puasa yang ke enam kan..Alhamdulillah..
Hari ni nak cerita pasal per ye ?.. Hmm..cerita pasal puasa semalam dan kelmarin iaitu puasa yang ke 4 dan yang ke 5 lah ye..hehee


Entry yang lepas2 tu aku ada cakap kan yang abang aku nak datang umah tuk berbuka puasa sesame kan..tapi tak tau jadi ke tak..hmm.. abang aku jadi balik umah pada sabtu pagi…kul 9 pagi tau…derang bertolak dari Bt Gajah selepas subuh…cepat kan mereka sampai..maka aku pon dok sms kakak ngan abang aku tuk berbuka puasa bersama2..tapi yang dapat datang cuma akak aku yang no 4 jek..akak aku no 2 tak dapat datang sebab abang ipar aku kerja 24 jam..takkan nak tinggalkan berbuka sorang2..kesian lak…abang aku no 1 pon tak dapat datang gak sebab ada hal…takpe..nanti kite berbuka sesame bila korang semua free ekk..byk lagi masa kan..hehehe


Tiga beradik termasuk aku pon dah cukup penuh kat umah aku time berbuka tuh..hehe..makanan sikit punya banyak kooo!!..haa..hadap laa puas2..makanlah sampai kenyang..wekekeke…akak aku buat mee kari..syedappp bangat..aku cuma goreng ayam madu jek,..bak kata abah aku ayam negro..upss..hahaha…tp keras skit lerr..sbb aku tak dan nak merebus ayam tu dulu…


Abang aku lak pergi bazar beli juadah tuk berbuka..fuhh..memang berderet laa juadah time tu…kali ni tak berbuka kat dapur..ktorang berbuka kat ruang tamu…kat dapur mananye nak muat kan…tapi memang best laa dapat berbuka sesame..Cuma hajat aku tuk berbuka bersama kelima adik beradik tak kesampaian..kalau boleh akui nak semua sekali ada…huhuhu..sure lagi gempak kan..tapi tak pe lah lain kali kalau ada rezeki , kite bleh berkumpul ramai2 ye….aisehhh..jangan tanye pasal gambar laa…memang aku tak dan nak capai enpon..hahaha..kebuloqqq tak hengat tau..wekeke..en cerp sempat snap tapi tak banyak ler…bateri speedlight udah habis..hehe


Sekian saje lah tuk cerita pasal puasa ke 4..tuk puasa ke 5 kite tunggu next entry ok!..

p/s : tetiba rasa nak berbuka puasa sesame ngan family mertua lak ujung minggu ni..kepada biras2ku ujung minggu ni nak tak berbuka kat umah mak?? Mai lerrr…reramai..akak ko ni memang suka ramai2 ni…meriah gituu!!..pape nanti akak sms korang ye…

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...