Friday, September 17, 2010

Beraya di rumah mertuaku

Raya kat umah mertua adalah paling meriah tahun ni..sobab eh mereka sudah pindah umah baru. seminggu sebelum raya sudah kemas2 barang. pindah senyap2 je sebab nk menseperaiskan sedara mara. umah lama hanya tinggal kenangan...


Kebetulan bakal biras beraya kt umah mertua gak. hmmm..bertambahlah happy ktorang nih..hiks..aku ngan adik ipar duk cucuk2 si shida suruh beraya kt umah mertua..best2..huhu


Tema tahun ni aku follow tema family en cerp. ye..warna itam kelabu / itam putih..
maka kelihatan warne itam di sana dan di sini..tapi kan, aku perasan tahun ni banyak orang pakai baju warne itam kan?? agaknye sebab dah tak tau nak pilih warne apa kot..bukan ke itam itu menawan..i likeeee itttt...kekekeke


Selepas bermaaf-maafan sesame kite, kami pon zasss ke kubur..melawat kubur arwah opah...tapi aku tak dapat nk ke kubur..tunggu kat dalam kereta je sebab nye bendera jepun datang menyerang..hiks..en cerp dok tahan sebak masa melawat kubur arwah..ye laa..en cerp paling rapat ngan arwah dulu..huhu.. Al Fatihah tuk arwah opah dan arwah nenek ku.




Lepas solat jumaat ayah ajak balik kampung..yahooo...balik kampung sepang..jumpa ngan uwan en cerp..beraya kt kampung sepang adalah sangat meriah...syokkk..jalan reramai..Qaisz lak pantang nampak kerepek pisang, kerepek bawang ngan biskut Almond london..bleh habis satu balang dia makan..


Balik dr sepang dekat kul 7 petang..malam tak kemana..rehat2 kt umah saje..

Moh le layan gambo yang ado ye..












Salam dihulur, Maaf di pinta~

Dah lepas kemas2 umah buang air masin semua tu..aku pon bersiap2 laa.. kang en suami da balik dari sembahyang raya tapi anak bini tak siap lagi..tp mmg tak siap lagi pon..wakaka..


Cam biasa laa pagi raya lepas makan2 tu bersalam2 laa kite di pagi raya yg mulia ye..tak lupe juga seisi bergambar..tp yg ada pagi raya cuma aku ngan family abang aku yg no 2 jek...yg lain lom datang..



Anak buah tengah syokk makan keputat..eh silap..ketupat..


Salam raya sambil keruk2 tangan mintak ang pow..kehkehkeh...












Yang ni gambar2 family lak ye...

My lovely abah & mak..huhu



Aku, en cerp dan Qaisz..



Abang man & family

Lepas bergambar aku , en cerp n qaisz terus terjah umah mertua..sebab mereka dah tunggu lama dah..hehe...

Citer kat umah mertua bersambung selepas ini..kekekee

Tetamu paling awal giler di pagi raye...

Sehari sebelum raya lagi tetamu ni dah sampai kat umah aku. Awal bukan?? hehe.
Mudah2an tetamu ini bakal membawa rezeki kami sekeluarga. Almaklumlah pepagi lagi dah menjelma. Kelam kabut di buatnya.


Nak tau ke siapa tetamu tu?? Nama nye adalah En Banjir di Pagi Syawal..Alhamdulillah..
Umah aku dibanjiri air masin ye kawan2. Penuh satu laman..kt dalam umah cuma bahagian dapur je yg masuk air..nasib baik lah.. jiran belakang umah tu satu umah masuk air.dah dekat nak surut tu cepat2 buang air masin kt dapur tu..kereta ngan motor kenelah kami alihkan ke tempat tinggi.


Pergi sembahyang raya naik sampan..caya ke?? haha..tak lah..sila jgn percaya ok.
Nak g sembahyang tu memasing naikkan seluar...redah air masin laa apa lagi..wekekeke..seronokkk gilerr...




Ni je gambo yg ada sebagai bukti..hehe

Baru start keje

Salam semua...sihat kaa???

Adooiii...hari ni aku baru start keje setelah bercuti raya hampir seminggu...malsss sehhh!!..udah lee ujan pagi ni..rasa cam mau tarik selimuttt jek..tp seb baik sok tak keje..wekeke..

Citer pasal raya jap lagi aku buat ye...tengah menuggu gambo2 dari en cerp..
separuh dah siap..tp kt fesbuk laa..nanti2 laa aku update yee...

chowww...mau buat kerja yg melambak2 kt meja ni haa (tp sempat update blog) hehehee

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...