Monday, October 4, 2010

Spegeti + Puding Cocktail untuk kawan opis en cerp

Hari sabtu lepas kawan opis en cerp datang beraya...tak ramai pon..dalam 4 orang jek..hiks.


So aku dengan pertama kalinya memasak spegeti resepi dari anak buahku...sedap bangat2..tengah2 buat buleh lak anak buah aku datang ye..apa lagiii..suruh laaa chef nurul tu rasa ngan godek2 skit...kehkehkeh..aku campurkan bebola ayam, sosej ayam ngan daging cincang jek...


Pestu buatkan kek ceklat ngan puding cocktail...derang makan bertambah2..suka sangat bila tengok derang makan bertambah..sedap ke atau sebab korang lapar ni?? hikss...
sorry laa kila, merry ain ngan bibik kalau menu saya hari tu tak berapa ok ye..almaklumlah pertama kali buat..huhuhu


Dah kenyang makan terus zasss tengok laut dekat belakang umah aku..siap amik gambo lagi...upsss..before tu bibik siap bagi tips2 kecantikan tau..jangan tak caye..
nanti aku citer pasal tips tu ye..bagi aku jadi testimoni kedua bibik..kila dah try kan..kehkehkeh...syhhhhhh!!! diam2 tau...huhu







Menu2 yang adoo...

Gambar kat sungai nanti2lah ye..sebab ado kat en.cerp..hari ni dia busy..
ok..daaaa...

P/s : thanks kila, merry ain ngan bibik sebab sudi datang..harap2 korang tak serik dtg umah kami ye...mana ada yang kurang tu mintak ampun ekk..huhuhu

Kek coklat resepi Kak Ai :)

Hehehe..baru nak buat kek ni hari sabtu..amik resepi ngan Kak Ai sikit punya lama..buatnye idakk..


Dua kali beb buat baru jadi...Pertama kali buat Jumaat malam sabtu...bantatttt..tapi kek tu masak..aku baru ingat rupanya aku tak pukul telur tu sampai kembang...just pukul cam nak goreng telur dadar...


Oleh kerana tak puaa hati aku buat balik pagi sabtu tu..pukul laa telur sampai kembangggg...dan hasilnye kek aku menjadikkk..syedappp...gebu...suka bangat...hehehe
thank kak ai sebab share resepi ye...pasni leh buat lagi..huhuhu




sowi ler..bab susun2 ni aku fail...huhuhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...