Friday, October 22, 2010

Cobaan untuk kuruskan badan

Eh eh..dah jumaat ye hari ni. cepat tul masa berlalu.


Aku dalam proses nak nguruskan badan ye kawan2..idak ku tau ler berjaya ke tidak..tapi kali ni aku sudah nekad mau kurus...sebab apa?? haa jap lagi aku bagi tau sebab2 nye ye..


Aku ada amik satu produk kuruskan badan..tapi tak mau ler aku canang2kan kat sini lagi ye..tunggu betul2 aku da berjaya kurus baru aku heboh satu alam..cehhh..satu alam katanye...huhuhu..lagi pon aku baruuu je guna produk tu...yang da tau tu kasi diam2 ye...


Bila kak Vp, kak red ngan ceera citer pasal korset PB ni aku jadi mula rajin pulak nak pakai korset...aku da lama beli korset ni..beli ngan kazen aku. bulan puasa tahun lepas sudah beli..tapi cam biasa laa.dek kerana malas nak pakai maka korset tu pon tersidai kat dalam almari..kehekeh..


Hari ni aku pakai balik korset tu..azab sikit laa nak pakai. kata pon da lama tak pakai kan. haruslah ketat sana sini. dan hari ni aku jadi cam robot. tp best pakai korset ni..badan rasa mantappp jek..pestu korset ni tak gatal..eh eh, terpromote lakkk..hahaha


InsyaAllah aku akan pakai hari2 dan amalkan produk ittuuu...*moga2 berkesan la ye*


Sebab2 aku nak kurus:-

- bleh pakai kebaya lagi
aku nak pakai kebaya lor...en suami suka aku berkebaya..
kalau dah badan cam skang ni ko pakai kebaya dah rupa cam sarungsss the nangka...
dulu aku ratu kebaya tau *sendiri puji*
masa anak dara aku suka sangat pakai kebaya..banyak woo stok kebaya lama2 kat dalam almari tu..nak buang sayang pulak..tu laa kenangan aku..dating ngan en suami pon aku pakai kebaya gak..hehee..jadi ni lah sebab2 nak kurus..untuk suami jugak kan..


- senang nak carik baju
bila dah kurus senang ko nak carik size baju kan...almaklumlah size2 baju zaman skang ni makin tak cukup kain je aku tengok..size L pon da macam size S..hmmm..so untuk badan macam aku ni hanya mampu memakai size XXL tak pon XL..ikut pada baju ler kan..


- nak sihat
dah gemuk ni memacam penyakit yang sedang menunggu kita tul tak..lagi2 diabetis * nape cam salah eja je ni??* hehe
mengah ok bila naik turun tangga..kalau dah duduk nak bangun balik tu mak aii..cam ngandung 9 bulan je gayanye...


buat masa ni , itu je laa alasan aku..hahaha


sekian..selamat berjaya untuk aku dan untuk korang2 yang sedang berdiet jugak...
caiiyokkkkkkk....


~ akan aku update lagi pasal dietku ini...tungguuuu~

Thursday, October 21, 2010

Dia tak sihat laa....

Haaa... siapa yang tak sihat tu ye??



Ni lah budak yang tak sihat tu...Kesian dia selsema..nak tidur pon susah. Tapi semalam petang dah bawak pergi klinik. Alhamdulillah lepas bagi ubat dia terus tertidur.


Padahal plan nak ke rumah mertua malam tuh..Dalam kul 8.30 malam tu aku kejutkan dia. Sebab dah berapa hari tak jenguk mertua..last jumpa masa Jumaat lepas..tu pon sebab derang ajak pergi karaoke kat jusco..ni nanti aku citer la ye..sebab gambar2 sume ada kt en cerp..jenuh aku mintak tapi tak dapat2..dia tengah bz skang nih.


Sampai je kat rumah mertua, yang ada mak ngan niena je. Ayah lom balik kerja lagi. Dalam kul 10 malam ayah balik kerja terus carik cucu dia. Sebab ayah tau Qaisz tak sihat. huhuhu. Elok jeee Qaisz ikut atoknye. Agaknye demam rindukan atok kot.
Selalu kalau atok bawak pergi kedai mesti dia nak aku ikut sekali. Tapi semalam dia ok jek..Bagus2..hehee.. atau pon sebab syokkk naik kereta atok. yelaa kereta atok ada tv. tu yang dia suka tuu..hiks..sebab leh tengok kartun kt dalam kereta...


Bila dah balik dari kedai atok pon naik atas nak mandi. Qaisz boleh pulak ajak aku naik atas nak tengok atoknye. Haihh..atok mandi le sayang. Nanti atok turun balik.Terus dia diam tengok tv.


Aku rasa ye la kot dia demam rindukan atoknye. huhuhu


Cepat sembuh ye sayang...Ibu ngan ayah sayangkan kamuuu...


Mmmuuuaahhh tuk qaisz ngan ayahnye jugakk...ahakkssss....

Wednesday, October 20, 2010

Qaisz pon nak tunjuk skill jugak....

Ni lah namanye bapak borek anak rintik..kehkehkeh


Masa anak buah aku kawenkan en cerp yang jadi photographer dia kan. Maka, Qaisz pon sibuk mintak camera dia kat aku. Oh ye dia takde camera ye..camera dia tu maksudnya enpon aku laaa...huhu


Sekali aku tengok dia pergi ikut ayahnye snap gambo panten..Alahaiii Qaisz...kamu pon nak tunjuk skill ye...banyak pulak tu dia snap..tapi biasalah, ada yang jadi ada yang blur ada yang ntah pape..nama pon budak2 tul tak..



Petang ahad 10/10/10 tu ktorang outdoor kat Botanic jek. Cam biasa lah..Qaisz mintak enpon..dia nak snap gambo panten katanye..


Ni aku tunjuk gambo2 yang dia snap dan menjadik..tapi aku da edit skit2 ye..





Lunch hari nie :)

Hai korang sumer...hehehe
Nak citer pasal menu lunch aku hari ni pulak yeee...(Sebenornye takde idea nak diupdatekan kt blog ni...)


Lunch hari ni makan roti sosej bersama air teakurusss...hahaha


Tukar menu pulak hari ni. Kalau tak asik meehun sup, yee mee sup, kuew teow sup. Balik2 ituu je laaa kan..so sudah buring nak makan itu aku pon belilah roti ini.


Air teakurus itu kene habiskan ye..botol 2 liter tu tau..haha..asiklah terkencing2 dibueknyo..


Korang makan apa ye tadi?? hehehe



Tuesday, October 19, 2010

Ok ke tak ye??

Hihihihi...skip dulu citer pasal kawen2 ni ye..



Ni nak tye korang ni..ok ke tak watermark aku ni...haih tetiba lak datang rajin nak buat watermark ke trademark ke apantah namanye ni..tengok blogger lain ado aku pon nak jugakkkk...hikss. lagipon keje tengah elek ni...daripada duk busan2 aku buat laa mende ni..


ok ke tak ye?? (macam laa ada orang nak reply cakap ok ke tak..hahaha..)
sebab aku sendiri tak rajin nak komen2 kt blog orang..aku tau aku baca blog feberet2 aku...tapi teramatlah jarang nak tinggalkan jejak...ha..nanti aku citer blog feberet aku yang hari2 mesti aku nak tengok..huhuhu


Korang abaikan gambar tu ye...cuma tengok kat watermark jek..amacam?? ok tak?? hehehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...