Friday, January 7, 2011

Soping Online

Hehehe....aku telah menyoping baju pyjama tuk Qaisz. Dah lama dah aku book baju nih.

Tapi baru bayo minggu lepas. Patotnya dapat semalam. Tapi aku boleh pulak tersalah bagi alamat kat Miera. adoi...Kalau tak malam ni Qaisz dah boleh pakai dah kan. hmmm

Pagi tadi aku call pejabat pos. Dia cakap barang ni dah nak hantar balik ke pengirim. Aku cakap saya ni penerimanya kak. Akak bleh arrange balik ke alamat yang betul tak. Saya bagi alamatnye nih. Seb baiklah boleh. Huhuhu.

Aku beli kat sini. http://cyrusbabyshop.blogspot.com/

Cantik2 baju dia. Naik geram lak aku tengok. Huhuhu

Comel tak??? wekeke
Miera..cilok gambar jap ekk..hehe..Nanti kalau dah dapat leh tunjuk gambar Qaisz pakai baju ni lak..wekeke...

Tak sabarnye nak tunggu. Abang2 poslaju tolong hantar hari ni jugak buleh?? hehhehee...

Wednesday, January 5, 2011

2nd Day Atkins

Semalam hari kedua aku try atkins ni..Alhamdulillah dah tak pening2 cam hari pertama tuh.

Yang penting aku sentiasa rasa kenyang ok. Tak caya korang try laa ek. Mana tau menjadi ke kan.

Meh aku share menu2 diet aku semalam. Korang kene ingat. Aku diet atkins ni, memang kene lebihkan protein dan kurangkan carbs. Jangan lak cakap "hari2 makan telur mana leh kurus..gemok lagi ado". sebelum nak komdem aku pape, korang baca dulu blog adik ni ye. http://www.taknakgemuk.com/

Yang pasti aku tak amik makanan atau minuman yang ada kene mengena ngan GULA dan makanan2 yang cars dia tinggi. sehari boleh amik 20 carbs je tau. Nasi memang laa tak sentuh.hihi
harap2 misi berjaya diteruskan.

Breakfast makan telur dadar + cheese + tomato.Hasilnya kenyang smpi lunch time. dan sangat2 sedap tau. hehee

Ni menu lunch. Aku tapao je kat kedai bawah opis. Cam ni pon dah RM5. mahal sungguh!!


Dinner b4 8 malam aku buat sup telur + kobis + tomato. Hehe
Aku baru baca entry dari laling syana yang kobis ni tak elok tuk orang pompuan. Lepas ni tak mo carik kobis lagi. Habistu kalau dah semua tak nak makan kobis, sapa yang nak makan dia ek?? hehehe..


Lempeng kasih sayang. hahaha. Request dari en suami tersayang. Aku terliur jugak. Ambik secubit dua jek..kuangkuangkuang..ok laa tu kan..dari bedal sekeping...hehee

Sambal cili api terangkat buntut. muahahha....

Lupa nak g tau. Aku bedal 2 liter air kosong sehari tau. Hasilnye terkencing2 je laa..hehe...buang toksin gamaknye.

Monday, January 3, 2011

1st Day Atkins

Hari ni adalah hari pertama aku cuba diet atkins. dapat semangat dari my laling syana.huhuhu

Menu aku masa sarapan adalah 2 biiji telur rebus + 1/2 sudu mayo

Lunch pulak aku makan ayam goreng kunyit. Lupa lak nak snap gambo.

Buat masa ni boleh tahan lagi laa..rasa kenyang..tapi ada sikit2 pening.. maybe lom biasa lagi kot..huhu

Disebabkan kene minum banyak air suam, hasilnye aku asik ke toilet jek..hahaha..takpe aku suka..

Menu2 pon banyak aku cilok dari Syana gak..hehee..tenkiu laling...pasni upload lagi menu2 ko ye yang..hiks

Aku try diet time cuti lepas..tapi tak menjadi..haha..banyak godaan beb..tu yang aku start hari ni tu..

Doakan aku berjaya ekk...muahhhh.....

Nota Pendek!!

Selamat Tahun Baru semua..

Hari ni agak kebizian ye...entry tertunggak adalah banyak...tak sempat nk buat autopublish hari tuh..nanti kalau keje da setel aku sambung balik ye (macam laa ada yg tunggu entry baru ko tuh fieza..hehe)

Dan aku akan BW korang ye...

Daaaa......

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...