Friday, February 11, 2011

Cuti lagiiii...lalalala

Kepada kawan2 semua.....

Hari ini saya hap day tau...jangan jelesssss...

Esok saya mau jalan2 carik makan..Mau ke rumah abang di Perak..

Kerana abah saya teringin nak ke sana..dah lama tak kesana katanya...Emmm...layankan je lah...

Saya pon leh join jalan2 jugaksss.. I likeee jalan2...ahaksss

Hari senin baru balik Klang...

Doakan semoga perjalanan kami sekeluarga selamat sampai ke destinasi dan selamat pulang ke rumah ye.....

Daaaaaaaaaa...

Asssalamualaikum...

Thursday, February 10, 2011

Kek ButterCream yang tak berapa nak cun

Semalam masa lunch time, aku duk menyinggah ke kedai bahan kek depan opis aku ni ha.

Asalnye nak beli box plastik tu jek. Sekali bleh pulak tangan ni mencapai beberapa barangan seperti shortening, krimwell, gula ising, edible upin ipin, bunga keropok dan juga papan kek.
(ayat aku skema sungguh bukan??)

Bila barang sudah ada, tak sempat nk tunggu hari lain. Balik keje buatkan en cerp air teh ais dan dia menyambung kerja untuk menyiapkan artikel dimana datelinenya adalah pagi tadi.hehehe

Kek kali ini adalah sangat huduh kurasakan. Kerana dek kepintaran aku malam tadi, aku pergi bubuh krim kat kek tu ketika kek sedang suam2 kuku panasnye. Dalam erti kata lain kek itu belum sejuk pon lagi. Tambah2 lagi , aku lupa nak sejukkan cream yang kuputar putar macam gasing itu.

Terjadilah kek cream yang tidak kemas lagi menyakitkan mataku. Tapi nasiblah rasenye tak menyakitkan tekakku. Cream adalah sangat sedap ok. Resepi datang dari myresepi.

Sangat tak kemas bukan??
takpe..biarpon deco tak cantek..tetapi rasanye sedap
jangan pulak hiasannye cantek kaw2 tapi rasenye hampeh sudah...

Budak ini eksaited nk potong kek.
Dia cakap besday dia..
Cian sungguh dengan dia..
matanye sakit..idungnye pula selsema...
cepat baik ye sayang..minggu ni kite g jalan ok...
ke rumah abang hazim....

Pesanan untuk remaja2 / adik2 semua...

Sekarang bulan February kengkononnye bulan berkasih sayang lah sangat kan...Tapi, tolong la jangan muncul kan baby kat tepi2 jalan dalam tong sampah dalam toilet akhir tahun 2011 neh ...cerdik pandai la adik adik sekalian ni kan...tolong jaga sikit air muka mak bapak kat rumah tu ha...kesian derang..kesian jugak baby yg tak berdosa itu...pikir2 dan renung2kanlah...

I Love U
U Love Me
U Prengnant
I Cabut Lariiiiiiiiii



Wahai bloggers, sama sama la kiter sampai kan mesej nih. Mana tahu usaha kiter yg kecik cam nih ley memberi kesedaran pada adik2 kiter n sesiapa yg membaca..insyaallahhh

Copy paste dari belog kak vp
tapi saya ubah ayat skit2..huhuhu

Tuesday, February 8, 2011

Kek Pelangi Lagi

Hari sabtu malam minggu ada kenduri kat umah mertua.

Seperti biasa, takde benda lain yang aku leh bagi melainkan kek pelangi hasil kerjaku..chewahhhh!!!

Pepagi lagi dah membuat kek ini...sonang yo..sap sap soi kateko..hahahaha ==> berlagak ko ek??

Buat 2 biji beso + 1 biji sederhana..2 bijik bawak ke rumah mertua..sebijik lagi tuk di ngappp kat umah sendiri..

Aku bakar guna periuk dulu2 jek..mak tak pandai nk gune oven2 ni nyahhh!!...hehee


Masuk lam bekas cm ni je senang...

Siap ada bunga kan..
tapi korang tau tak??
bunga2 tu aku tanggalkan balik..hehehe

habis gak kek aku nih...

Aku dah kurus ke?? (orang kata laaa..bukan aku yang kata)



Hehehehe...orang yang cakap, bukan aku yang cakap tawwww...

Kalau betul ada perubahan, mak suka nyahhh...kene teruskan usahaku ini..chewahhh...

Kurus ke??
Oppss..abaikan latar belakang gambar ini ye..hehe

Monday, February 7, 2011

Majlis Bertunang adik ipar (Mirul & Famiza)

Selamat pagi semua. Amacam?? ada sihat kah?..hehe

Cuti raya cina memang jadual aku full giler. Dari hari khamis sampailah sabtu, aku membizi dirumah mertuaku. Sebab ada majlis bertunang adik iparku pada hari Jumaat (lepas solat jumaat) dan majlis kenduri pada Sabtu malam.

Aku rasalah kan, akulah orang yang paling seronok walaupon aku hanyalah ipar dan menantu dirumah mertuaku. Sebab aku anak bongsu dalam keluarga aku. Maka aku tersangatlah suke bila ada majlis2 macam ni. Yelaah..dah aku bongsu kan..makanye dah takde laa majlis2 bertunang lagi.
Bila rumah mertua ada majlis2 cam ni, aku pon membizilah ye.. penat tu tolak tepi. yang penting happy.

Almaklumlah..walaupon aku anak bongsu dalam family aku, tapi aku menjadi menantu sulung dalam keluarga mertuaku. Kenalah bertungkus lumus menolong pape yang patot. Begitu juga ngan bakal2 biras aku Shida dan Famiey. Kalau korang takde, mau akak terkontang kanting. Sayang korang sangat2. (Part paling best adalah time basuh pinggan..hehee...kannnn?? )

Ok2..meleret sudah.. Majlis bertunang berjalan ngan lancarnya. Lebih kurang 15 buah bijik kereta yang follow ke rumah perempuan. Ramai giler ok. InsyaAllah lepas 2 tahun mereka akak melangsungkan perkahwinan.

Jom layan gambar ye. Ni dari enpon aku. Dari camera gobak en cerp lom ado lagi. Nunggu dia edit. hehe

Kasut ni turun temurun tau. Dari aku nikah bawak kepada angah bertunang membawak kepada Mirul plak yg bertunang. Patern yang sama. request dati mak mertuaku. kiut kan?? hehee ilikeeee....


Handbag CarloRino. Sikalang Famiey dah masuk team ktorang..hahaha
Selamat datang ke Group Carlo Rino..
(Akak , Shida , Famiey , Nina ngan mak..All Carlo Rino..i likeee jugakkk)

Ferrero Roche (camane eja daaa)
Gubah jadi bentuk jambangan bunga

Telekung kerawang2..
aku minat giler ngan corak dia..cantek..
nak2 merah meroon kan...


Sehelai baju ela untuk kakak biras aku..
Sebab udah melangah bendul...
Dan jugak sebentuk cincin emas...harap2 akaknye suke ye..


potpori..wangi tau..bau kedai lovely lace tu..
bau bunga2..huhu

Kain ela serba pink...
my biras dua2 sukakan pink...

Sejadah..

Tempat letak cincin..
cincin merisik dan cincin tunang...

kek tunang pemberian dari aku..
aku memang suke sponserkan kek ni..tak tau nape..wekeke

Ada lagi gubahan sireh ngan buah..tapi tak dan nak amik gambo..

Tuan tanah enterprem jap ye..hehee


Enterprem lagiii...hehehe

Me , adik ipar (nina ) & my biras (shida)


Nina..teringin ekkk..hahaa

Perbincangan kedua belah pihak..


Me n Qaisz with my luvly adik ipar & my biras sayang..
luv u all..

hehehe

Selamat Bertunang Mirul & Famiey
Semoga berkekalan hingga ke jinjang pelamin..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...