Friday, February 18, 2011

Pon3 pon3 pon3.. kereta kecilku berbunyi....



Kereta siapa yang berbunyik tu ye?? Dah terang2 tulis kereta kecil kan..Maka, kereta Qaisz lah yang berbunyi..

Murah rezeki Qaisz.. Kejadian pada hari Isnin petang hari tu. Dapat call dari mak mertua tanya ktorang ada tak kat umah. Plan memang nak ke rumah mertua malamnye tuh. Sekali mak cakap mak takde kat rumah malam tu. Tak sampai berapa minit tetiba mak ngan ayah dah sampai umah kami.

Mula2 ayah bagi Qaisz senapang mainan ngan baju bola 2 helai. Masa tu saya kat dapur tengah buat air, time hidang tu mak cakap pergi tengok ayah buat apa kat luar tu. Fulamakkkk.. Ayah keluarkan kereta dari kereta dia..(Ada faham ka??) hahaha..

Ayah belikan Qaisz kereta baru tuuu...Siap ada remote control lagi. Hehehehe..

Baju bola ngan senapang baru dari atok usopnye..muka keras je Qaisz ni..hehee

Ok. Dah mula buat gaya dah..hehe
rumah bersepah..baru balik dari Perak masa ni..
tak dan nk ngemas..

Tadaaaaaa....
Ni la kereta baru Qaisz...

Jom jalan2 ngan Qaisz..
hehe

Terima Kasih atok ngan nenek...
Nanti Qaisz datang umah atok usop bawak kereta ni ye...

Thursday, February 17, 2011

Pap..pap..pap...KARIPAP PANAS

Kite skip dulu cerita pasal bercuti ye..

Sekarang cerita pasal karipap pulak. Semalam petang saya dapat karipap frozen dari kawan opis en cerp. Alkisahnye begini, masa raya tahun lepas, saya ikut en cerp ke rumah kawan opis dia. Namanye Kila. Dalam banyak2 hidangan tuh, saya asiklah makan kuih karipap yang dibuat oleh mak Kila nih. Sangat sedap la. Orang kata terbaik dari ladang. Sebab inti keledek. Memang kegemaran saya la kan. hehee

Bebaru ni tetiba ngidam nak makan kuih karipap yang sama jugak. Maka dengan muka tak malunye saya terus tanya Kila ni. Ada tak buat kuih karipap. Kalau ada, saya nak skit. Nak beli la kononnye. Tapi dia cakap Mak dia tak jual. Kalau mak dia ada buat lagi dia akan bagi saya skit.

Rezeki sayalah semalam kan. Dia cakap ada lebih kuih karipap mak dia buat hari tuh. Makanye saya suruh en cerp ambik bungkusan karipap tu dan suruh dia bawak balik.

Sampai je kat umah semalam, terus goreng. Habis time tu jugak. Qaisz biasalah. Makan karipap, tapi makan yang tepi2nye jek. Sangat sedap ok. Kalau jual ni kompom laku.



Terbaikkkk laaaaaaa......

Thanks Kila...
(mintak resepi bleh?? hehehe...)
Inti penuhhh ok... tak cam jual kat kedai2 tu..
luar kemain beso..dalamnye alahai..bleh kira bape ketul intinyne...
hehehe

Sunday, February 13, 2011

Live dari Batu Gajah

Assalamualaikum semua..heheh

Sekarang saya bersiaran secara langsung dari batu gajah..umah abang saya ler..huhuhu

Sangat best berada disini..suasana yang nyaman sekali..

Oh ya..sampai sini semalam kul 2 petang...malam tadi abang saya bawak kami ronda2 Ipoh...makan2 dan makan2 lagi...makan char kuey teow lor...leh gumuks balik saya bila duk sini...sebab acara makan tak benti2..huhuhu..balik Klang haruss diet ni..

Sekarang tengah bersiap2 mau ke Zoo Taiping..Muzium dan lain2..cam banyak je kannn..kompom penat nanti kan..tapi en cerp laa yang penat lebihhh..sbb dia yg drive...lalalala..

Ok laaa...mau siap da ni...Jumpa lagiiiii....Byeeeee

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...