Wednesday, July 6, 2011

Roti Goreng Rangup

Roti Kaya Goreng atau Roti Goreng Kaya?? hehe


Cerita dah basi ye kawan2..

Bukan tak nak update blog. Dah pergi kat "New Entry" lepas tu tutup balik..kemalasan melanda..hahaha

Masa ni final Maharaja Lawak.. Encik cerp suruh masak pape tuk buat kudap kudapan masa tengok tv. Mula2 saya nak buat roti telur jek. Tetiba teringatkan resepi roti goreng kat tenet.
Tak salin pon cara2nya..Kira main hentam je lah ni..wekeke

Try buat sekeping..Jadi lah pulak..pestu terus rasa..hmmm..sedap jugak rupanya..kehkehkeh

Makan time panas2..wallaweiii..encik cerp sampai request lagi malam hari tuh..kekeke..

Cara2nya senang saje..sap sap soiii orang kata...

Bahan:-

Roti
Kaya
Tepung Gandum
Sedikit Garam
Sedikit warna kuning

Cara:-
- Ambil 2 keping roti , kemudia sapukan kaya.. lepas tu potong dua roti tersebut
- Buat lah seberapa banyak yang korang nak..

- Bancuh tepung gandum bersama air, (agak2 je la ye..janji tak cair sangat dan tak pekat sangat tepung tu..) lepas tu taruk garam sikit dan pewarna kuning..sikittt jek..nak bagi dia ala2 kekuningan gitu...

- Celup roti tadi ke dalam tepung kemudian goreng.. (minyak kene banyak tau nak bagi roti tu tenggelam..)

- Goreng sampai garing dan kekuning kuningan...siappp untuk dimakan...hehee




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...