Thursday, May 24, 2012

Apam Polkadot



Hari tu , eh bukan hari tu. Bulan lepas kot..hahahaha...naseb laa...sape suruh tak update blog kan..ha kan cerita2 dah lama baru nak kuar..wekekeke...saya ada buat apam polkadot tau.

Dibantu oleh kawan dan bakal biras saya. Nampak senang tapi rumit bagi orang yang baru belajar cam saya ni. Lagi2 tangan ni kaku kan takde skill nak melukis2 apam tu. hahaha..

Tapi jadi jugak la..gebuuu tau...cuma apam ni tak tahan lama..baru 4 hari dah cam ada bauuu..harus sembur perfume ko ni..kekeke

Mood rajin dah maghiiii....minggu lepas hari rabu buat kek coklat tuk Qaisz bawa ke skolah sempena hari guru. Malam tadi buat kek coklat lagi. takde sempena apa2 pon..ni sempena melayan anak tekak. hahaha


Wednesday, May 23, 2012

Dayana dah start makan


Salam semua...wahhhhh!! hebat tak saya??

Setelah berbulan tak update blog tetiba hari ni menjelma ye tak.. hehehe...

Banyak kali dah nak update, tapi kebuntuan idea pulak. Mula-mula ingat dah tak nak jadi blogger tegar (tegarkah kau?? haha) lagi.. Tapi sayang la nak tinggalkan blog nih.

Makanya saya akan cuba mengupdate blog ye. (setelah bosan berfesbuk baru nak jenguk blog ko kannnn?? hemmm...)


Ok berbalik pada tajuk entry kita yer. Anak dara saya sekarang nih dah 6 bulan lebih dah. Jadi, boleh lah kita bagi dia solid food kan. Untuk permulaan saya bagi bubur nasi je..Tapi kene blender lah kan. Alhamdulillah dia nak makan. Dan sam
pai ke hari ni dia makan bubur nasi diblender dan dicampur jugak dengan sayur2.

Bubur kosong jer...hehehe..tuk permulaan kan ok la...

Ibu dia sekarang rajin baca pasal solid food kat fesbuk ni. Tu yang teruja tu. Tapi tidaklah serajin ibu2 yang berada diluar nun. hehehe. Dan saya takde pon buat solid food banyak2 pestu masuk dalam fridge. Sebab masak bubur tu hari2. huhuhu

Ni masa nak tengok pengantin. Muka budak ngantok...hehehee

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...